Kali
11,90 lei
14,00 lei (-15%)

Kali

Kali
-15%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Ezoteric
Preț: 11,90 lei
14,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Kali este Marea Putere Cosmica a Timpului si, pentru cel care o adora, ea este cea care confera Eliberarea Spirituala. Pentru cei neinfricati Kali este cea Teribila, Distrugatoarea Timpului.

Este teribila contraparte feminina (Shakti) a Supremului Absolut Divin (Shiva), aspectul distructiv al puterii lui Dumnezeu…printr-o perceptie eronata s-a ajuns sa fie asociata cu magia neagra…poate in virtutea faptului ca in vechile traditii imemoriale era in mod fundamental noaptea eterna a pacii si fericirii nemarginite….
………
„India nu poate sa ofere acum femei extraordinare, trebuie sa le imprumute de la alte natiuni. Educatia ta, sinceritatea, puritatea, iubirea imensa, hotararea si, mai presus de toate, sangele tau celtic te fac exact femeia potrivita.”

Sunt cuvintele marelui yoghin Vivekananda care a chemat-o pe Margaret E. Noble sa-i fie alaturi la construirea unei natiuni. Era la sfarsitul secolului al XIX-lea, pe vremea dominatiei engleze, cand indienii indurau opresiunea politica si mari nedreptati sociale.

Irlandeza evlavioasa, cu studii stralucite in universitatile britanice, isi gasise in spiritualitatea hindusa raspunsuri pentru intrebarile sale ardente. Era deja discipola lui Vivekananda si fiica intru lumina a Saradei Devi, sotia lui Ramakrishna.

Primeste numele de Nivedita– Cea devotata lui Dumnezeu. Se muta in India, munceste neobosita pentru sustinerea actiunilor de eliberare nationala si pentru culturalizarea paturilor sarace. Activeaza politic, deschide scoli, scrie si publica mai multe carti menite sa arate occidentului fata miraculoasa a unei culturi stravechi.

Dar paginile acestea sunt mai mult decat un text cultural. Sunt respiratia unei inimi care si-a deschis larg bratele, pentru a imbratisa sacrul dincolo de diferente. Sunt o declaratie de iubire navalnica, rascolitoare catre Marea Mama. Cea pe care numai adevaratele fiice si adevaratii fii o recunosc in Kali, unul din marile fluvii prin care Dumnezeu alege sa curga in lume.

CUPRINS:

Prefata

Capitolul 1. SIMBOL
Capitolul 2. VIZIUNE
Capitolul 3. ADORARE
Capitolul 4. CHEMARE
Capitolul 5. VIZITA
Capitolul 6. MIJLOCIRE
Capitolul 7. POVESTE
Capitolul 8. MAMA

Anul aparitiei: 2011
Nr.pagini: 124
Vezi și alte cărți: Marea, Putere, Spirituala

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1482 sec