Kamila Shamsie, Kartografie - Traducere din limba engleza si note de Ona Frantz

Kamila Shamsie, Kartografie - Traducere din limba engleza si note de Ona Frantz
-18%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Proza Diversa
Preț: 27,02 lei
32,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

„Mai presus de orice, Kartografie este o poveste de iubire autentica.” (Guardian)
 
Kartografie este o poveste de iubire impregnata cu un umor fin si o fireasca nostalgie dupa anii luminosi ai copilariei. Tinara Raheen si Karim, prietenul ei din copilarie, sint prinsi intr-o relatie ce oscileaza intre prietenie inflacarata si dragoste nemarturisita, ce se perpetueaza peste ani. Cei doi traiesc in Karachi si isi petrec aproape tot timpul impreuna, in mediul securizat al caselor parintilor, caci orasul e tulburat de conflicte etnice. Despartiti in urma emigrarii familiei lui Karim in Anglia, tinerii se intilnesc din nou, dar tensiunile acumulate in timp explodeaza atit in societatea pakistaneza, cit si intre ei doi. Exista un secret care le invenineaza relatia si care are legatura cu parintii lor, un schimb ciudat de logodnice si o tradare provocata de lasitate, dar si cu istoria tulburata a Pakistanului. Caci romanul Kamilei Shamsie este in primul rind despre oameni, despre brutalitatea unei societati, despre zadarnicele chinuri ale dragostei intr-o lume divizata si intoleranta.
 
„Kamila Shamsie dovedeste o perceptie acuta si empatica a neastimparului si plictiselii adolescentine, a fantasmelor infrigurate ale maturizarii. O carte convingatoare, inteligenta, memorabila.” (Times Literary Supplement)
 
„Sclipitorul roman al lui Shamsie, ale carui pagini emana o iubire puternica si netarmurita pentru Karachi, insufla acestui oras vibrant o viata dinamica si are pasaje de un autentic rafinament. O reusita remarcabila.” (The Times)
 
„Kartografie ofera o imagine caleidoscopica impetuoasa si cuceritoare a orasului natal al autoarei si a fortelor care mentin coeziunea in Karachi, precum si a celor care ameninta sa-l distruga.” (The Observer)

Nr. de pagini : 344
Anul aparitiei : 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1745 sec