Kant in lumea lui si in cea de azi. Zece studii kantiene

Kant in lumea lui si in cea de azi. Zece studii kantiene
-18%
Preț: 16,28 lei
19,85 lei (-17,98%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-681-959-0
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 320
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cuprins: Filosofia transcendentala si principiile metafizice ale stiintelor naturii - Stiinta naturii si legile stiintei - Doua concepte ale cunoasterii - Idei regulative ca principii ale cercetarii - Despre ratiunea morala comuna - Un sens al rigorismului moral - Idealul moral al lui Kant - Kant in cultura filosofica romaneasca - O posibila discutie intre Blaga si Kant - Ideea kantiana a luminarii

Descriere:
Cele zece studii reunite in acest volum readuc in discutie atit teme ale filosofiei teoretice kantiene (relatia filosofiei transcendentale cu fundamentele metafizice ale stiintei naturii, conceptul kantian al cunoasterii si cel al stiintei naturii, semnificatia consideratiilor lui Kant asupra ideilor regulative ale ratiunii), cit si teme ale filosofiei practice (raportarea analizelor kantiene ale fundamentelor moralitatii la ratiunea comuna, rigorismul moral, idealul moral al lui Kant, ideea kantiana a luminarii). Gindirea lui Kant este examinata si ca sistem de referinta pentru intelegerea unor particularitati ale traditiei filosofice romanesti. Concepte si teme kantiene sint introduse in mod accesibil, ori de cite ori a parut posibil prin raportare la fapte ale experientei curente. Majoritatea studiilor pot fi citite cu folos si de cei care nu sint familiarizati cu scrierile lui Kant.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.067 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.