La frontierele sanatatii. De la vindecare la totalitate

La frontierele sanatatii. De la vindecare la totalitate
-23%
ISBN: 973-8471-07-9
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 440
Preț: 26,95 lei
35,00 lei (-23%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Oamenii moderni nu par sa cunoasca mai bine decat semenii lor de acum o suta de ani raspunsul la aceasta ghicitoare care este boala, cu toata tehnologia lor uluitoare. Noi nu stim nici astazi de ce unii oameni mor de tineri, in timp ce altii traiesc pana la varste inaintate, nici de ce unii oameni se imbolnavesc, in timp ce altii, care traiesc in conditii absolut similare, raman sanatosi. Tot cautand raspunsuri, atentia mi-a fost atrasa din nou catre medicina de frontiera, sau neconventionala, cum mai este numita astazi. Am constatat rapid ca toate aceste discipline au la baza credinta intr-o legatura stransa intre corp, minte si spirit, si ca multe metode, precum reflexologia, acupunctura si homeopatia, opereaza cu principiul unei energii sau forte vitale care curge prin corp si care – in cazul bolii – este blocata, dand nastere unor dizarmonii in structura fizica. Principala sarcina a specialistilor din aceste domenii este eliminarea blocajului si restabilirea armoniei pierdute. Am simtit in sfarsit ca sunt conectata din nou la adevarul meu interior, care ma facuse sa banuiesc de mult timp ca nu se poate vorbi de o vindecare adevarata decat daca tratam fiinta in totalitatea ei (pe toate cele trei paliere: trup-minte-spirit). Desi m-am implicat deopotriva in medicina ortodoxa si in cea complementara, simteam ca nu cunosc inca prea multe despre semnificatia vietii, si implicit despre felul in care aceasta este atacata de boala. Eram convinsa insa ca nimic nu se petrece intamplator sau fara un scop bine determinat, pe un nivel sau altul, iar boala nu face exceptie de la acest principiu. Semnificatia bolii variaza de la o cultura la alta. In multe culturi, ea este considerata o slabiciune si un esec. Unii dintre pacientii mei de sex masculin mi-au marturisit ca mai degraba ar muri decat sa se umileasca recunoscand ca sunt bolnavi. Multi dintre ei isi implinesc aceasta ambitie cu mult timp inainte de varsta de pensionare!
Medicii din timpurile de demult intelegeau importanta abordarii holistice. Hipocrate (420 i.CH), parintele medicinii moderne, a urmat in realitate o scoalã de preot vindecator. Acesti vindecatori erau considerati urmasi ai lui Esculap, zeul grec al vindecarii, al carui simbol – sarpele care inconjoarã un baston – continua sa fie acceptat si astazi de multe institutii medicale. Preotii vindecatori credeau ca vindecarea totala trebuie sa includa deopotriva trupul, mintea si spiritul.
Mai tarziu, Hipocrate a trecut de la aceasta viziune holistica la una mai reductionistã. El a sfarsit prin a afirma ca dupa parerea lui, cauza bolii apare exclusiv pe taramul fizic, adica in trup. Treptat, aceasta viziune a fost adoptata de toti cei care ii ingrijeau pe bolnavi, iar tratarea bolilor s-a impartit intre medic, preot si psihiatru.


CUPRINS
Introducere
Capitolul 1
ORIGINEA SUFLETULUI
Capitolul 2
CORPURILE ENERGETICE SUBTILE
Capitolul 3
CORPURILE ENERGETICE SUBTILE
CONTINUARE
Capitolul 4
CHAKRA-ele
Capitolul 5
SEMNIFICATIA BOLII
Capitolul 6
CORESPONDENTE INTRE BOLI SI CHAKRA-E
Capitolul 7
CHAKRA RÃDÃCINII
Capitolul 8
CHAKRA SACRALÃ
Capitolul 9
CHAKRA PLEXULUI SOLAR
Capitolul 10
CHAKRA INIMII
Capitolul 11
CHAKRA GATULUI
Capitolul 12
CEL DE-AL TREILEA OCHI
Capitolul 13
CHAKRA CORONARÃ
Capitolul 14
ALTE CONEXIUNI PSIHOSPIRITUALE CU BOLILE
Aprecieri


Traducator: Cristian Hanu
Anul aparitiei: 2018
Format:13X20 cm
Nr. pagini: 440

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1750 sec