Leasing financiar. Realitate si perspectiva

Leasing financiar. Realitate si perspectiva
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2007
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Autorul acorda o atentie deosebita atat clarificarii conceptuale cat si identificarii elementelor fundamentale ale leasing-ului financiar: cererea si oferta de leasing, marjele practicate, reglementarile financiare, fiscale si contabile, calitatea activelor si pasivelor societatilor de leasing, riscurile, veniturile si cheltuielile acestora. Autorul fundamenteaza organizarea pietei leasing-ului pe seama utilizarii contractelor de leasing ca instrumente alternative de finantare a investitiilor reale. Eforturile cercetatorului sunt motivate cel mai intens de impactul pietei leasing-ului asupra evolutiei produsului intern brut (rata de penetrare = volumul investitiilor prin leasing / PIB) si, mai general, asupra cresterii economice nationale.

      Studiul pietei leasing-ului este facut de o maniera empirica, bogat ilustrata in cifre statistice, grafice reprezentative si previziuni pertinente pentru ilustrarea formarii si dezvoltarii pietei leasing-ului cu impact asupra cresterii economice. Este relevanta clasificarea produselor pietei leasing-ului in lume si dezvoltarea acestora in Romania, organizarea si reglementarea lor in Romania.

      Lucrarea este dedicata pietei leasing-ului in ansamblu si reglementarilor ei in Europa, inclusiv instrumentelor de adecvare a capitalului si de acoperire a riscurilor pe piata leasing-ului. Aplicarea recomandarilor Acordului Basel II, eliminarea starii de subcapitalizare prin cresterea fondurilor proprii, imbunatatirea managementului riscului si mai ales gestionarea riscului valorii reziduale vor fi modalitati de crestere a eficientei leasing-ului in Romania.

An aparitie 2006
Nr. de pagini 216
Format 17x24

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0615 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.