Lectia de desen.Perspectiva

Lectia de desen.Perspectiva
-25%
ISBN: 973-8171-49-0
Editura:
Pagini: 48
Categoria: Altele
Preț: 11,18 lei
14,90 lei (-24,97%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Gandite intr-o maniera vizuala si practica, in cadrul careia desenele explicative, pas cu pas, sustin un adevarat curs de initiere in arta reproducerii pe hartie a unor subiecte variate, populare - cladiri si peisaje citadine, fete si expresii, perspectiva, caini, peisaje, portrete s.a. -, cartile seriei Lectia de desen au o larga adresabilitate. Copiii, cu generozitatea si indrazneala varstei, sau adultii, chiar daca mai reticenti si, poate, mai greu de urnit, au acum ocazia sa studieze desenul predat de cativa artisti britanici profesionisti.

Problematica recurenta - Cum incepem, Cu ce desenam, Pe ce desenam, Compozitia, Perspectiva - tehnicile traditionale sau inovatoare sfarsesc in parcurgerea fiecarei lectii prin a capata accente de specificitate, in contextul tematicii propuse.

Placerea de a desena este o conditie necesara, desigur, dar, cu cateva ingrediente - exploatarea spiritului de observatie, tenacitatea si indrazneala, chiar autocritica si, lucru de asemenea important, studiul clasicilor si al operelor acestora -, ea poate fi impinsa dincolo de limitele unui talent pentru care suntem recunoscuti in familie sau in cercul prietenilor. Ceea ce propun lectiile de desen predate in cartile ALLFA este cizelarea unui asemenea har, educarea sa.

Poate ca nu in fiecare dintre cei chinuiti de patima desenului zace un Michelangelo, un da Vinci sau un Rembrandt, dar ceea ce fiecare lectie sugereaza consecvent ucenicilor este ca ambitia de a-i da eventual de urma maestrului ascuns merita efortul, ca,

ODATA DESCOPERIT, TALENTUL SE POATE. "DEZLANTUI"!

Cuprins (PERSPECTIVA): Sa incepem; Cu ce desenam; Proportiile; Compozitia; Generalitati; Perspectiva liniara si nivelul ochiului; Perspectiva liniara: frontala, ochi de vierme, ochi de pasare; Mai multe despre punctele de fuga; Pas cu pas: vedere frontala, vedere tip ochi de vierme, vedere tip ochi de pasare; Reflectarile; Subiecte dificile; Cercuri si elipse; Racursiul; O combinatie dificila; Perspectiva tonala sau aeriana; Combinatia de linii si tonuri; Comparatia intrew linii si tonuri.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

11,18 lei
14,90 lei (-24,97%)
Created in 0.1369 sec