Legea organizarii si exercitarii profesiei de avocat. Explicatii teoretice si practice (articolele 1-28)

Legea organizarii si exercitarii profesiei de avocat. Explicatii teoretice si practice (articolele 1-28)
-10%
Categoria: Carti diverse
Preț: 31,50 lei
35,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea cuprinde, intr-o abordare sintetica– din perspectiva teoretica, dar mai ales practica–, comentarea primelor 28 de articole din legea avocatilor. Prin prisma conexiunilor dintre texte, autorul a analizat insa si reglementarea existenta in alte articole din lege, cu scopul de a facilita intelegerea lor coroborata, inclusiv prin raportare la prevederile Statutului profesiei de avocat.

Sunt astfel tratate– cu observarea doctrinei relevante, a jurisprudentei si a deciziilor interpretative adoptate de Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania– principiile fundamentale, activitatile realizate de avocati, formele si modalitatile de exercitare a profesiei, situatia avocatilor straini, nedemnitatile, incompatibilitatile, interdictiile, primirea in profesie, stagiul profesional, dobandirea calitatii de avocat definitiv, dreptul avocatilor de a pune concluzii, indatoririle avocatilor privind formarea profesionala initiala si pregatirea lor continua, tabloul avocatilor, exercitarea ilegala a avocaturii, suspendarea si incetarea calitatii de avocat.

Prin abordarea interprofesionala, lucrarea este utila nu doar corpului profesional al avocatilor, ci si pentru alti practicieni ai dreptului– magistrati, executori judecatoresti, notari publici, consilieri juridici. In egala masura, explicarea textelor de lege va folosi si celor care se pregatesc in vederea sustinerii examenelor de admitere si definitivare in avocatura.

Nr. de pagini : 230
Anul aparitiei : 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1279 sec