Legea privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat. Comentariu pe articole

Legea privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat. Comentariu pe articole
-15%
Preț: 143,65 lei
169,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: General

DESCRIERE

Comentariile si explicatiile pe care le veti regasi in paginile lucrarii reprezinta valoroase analize ale Legii privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, precum si ale Statutului profesiei. Analiza are in vedere si prevederile Codului deontologic al avocatilor din Uniunea Europeana prin care este stabilit rolul social al avocatului al carui mandat este nu numai de a pune in aplicare in mod fidel legea, ci si de a veghea la respectul Statului de drept si a intereselor celor ale caror drepturi si libertati le apara.

Adresabilitate
Comentariul este un util instrument pus la dispozitia celor care imbratiseaza aceasta generoasa profesie, necesar nu doar pentru sustinerea examenului de admitere si de definitivare in profesie, ci si ca un mijloc de asigurare a perfectionarii profesionale.

Element de noutate
Aceasta lucrare aduce ca element de noutate, pe langa actualizarea textului initial cu ultimele modificari ale prevederilor Statutului profesiei de avocat, si o sectiune dedicata managementului profesiei de avocat.

Din cuprins

    Conditiile de inscriere in avocatura
    Incetarea si suspendarea calitatii de avocat
    Drepturile si indatoririle avocatului
    Organizarea profesiei de avocat: Baroul si organele sale de conducere, dar si U. N. B. R. si organele sale de conducere
    Conditiile in care se acorda asistenta judiciara
    Raspunderea disciplinara a avocatului

Puncte forte

    Corelatii legislative cu prevederile Statutului profesiei de avocat si cu Codul deontologic al avocatilor din Uniunea Europeana
    Articolele sunt comentate de un colectiv de autori cu experienta practica in aplicarea prevederilor legislatiei privind profesia de avocat, implicarea unora dintre acestia in organele de conducere ale profesiei fiind o dovada a acestui fapt
    Trimiteri la jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului in materia libertatii de exercitare a profesiei
    Analize ample din punct de vedere teoretic si practic
    Editie cartonata
    Index alfabetic

Despre autori

Colectivul de autori este coordonat de prof. univ. dr. Dan Oancea, membru al consiliului UNBR, si este format din reputati membri ai Barourilor din toata tara.
 
Coordonator:

Dr. Dan Oancea, avocat Baroul Bucuresti, profesor universitar la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti
 
Nr. de pagini: 700
Anul aparitiei: 2015
Autori:

Sergiu George Bratu, avocat Baroul Giurgiu, formator I. N. P. P. A.
Dr. Traian Cornel Briciu, avocat Baroul Bucuresti, conferentiar universitar la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, formator I. N. P. P. A.
Mihaita Bubatu, avocat Baroul Olt, formator I. N. P. P. A.
Gigi Nucu Candet, avocat Baroul Bacau
Dr. Petrut Ciobanu, avocat Baroul Bucuresti, lector universitar la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, formator I. N. P. P. A.
Cristina Gheorghe, avocat Baroul Brasov, formator I. N. P. P. A.
Dr. Gabriel Cornel Grigore, avocat Baroul Constanta, lector universitar la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative a Universitatii„Ovidius” din Constanta
Dr. Dan-Sergiu Oprea, avocat Baroul Brasov, lector universitar la Facultatea de Drept a Universitatii„George Baritiu” din Brasov, formator I. N. P. P. A.
Mircea Pop, avocat Baroul Cluj, formator I. N. P. P. A.
Sorin Dumitru Rusu, avocat Baroul Suceava
Radu Stef, avocat Baroul Maramures

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.074 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.