Legendele din Terramare, 2 volume. Un vrajitor din Terramare. Mormintele din Atuan

Legendele din Terramare, 2 volume. Un vrajitor din Terramare. Mormintele din Atuan
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 600
Preț: 70,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Legendele din Terramare, 2 volume. Un vrajitor din Terramare. Mormintele din Atuan - Ursula K. Le Guin.

Legendele din Terramare, 2 volume. Un vrajitor din Terramare. Mormintele din Atuan

Un vrajitor din Terramare are ceva din atmosfera sumbra si cruzimea basmelor fratilor Grimm. [...] Toata magia din Terramare se bazeaza pe lingvistica: sa stii adevaratul nume al unei fiinte sau lucru inseamna sa detii controlul asupra sa. Oamenii capata un nume dat de mama, pe care si-l schimba apoi la pubertate, in cadrul unui botez ceremonios: acesta trebuie tinut secret, putind fi impartasit doar apropiatilor. Situatia se complica cind vine vorba despre raportul dintre limbi, si anume hardica, dialectul cel mai frecvent in arhipelag, si Vechea Glasuire, limba dragonilor: "Desi folosirea ei il leaga pe om de adevar, dragonii il pot evita. Aceasta este propria lor limba, pot minti in ea, intorcind cuvintele adevarate in scopuri false, prinzind ascultatorul nestiutor intr-un labirint de cuvinte, ca niste oglinzi in care fiecare reflecta doar adevarul, dar nici unul nu duce nicaieri". (Cotidianul)

Un vrajitor din Terramare este adevarata poveste cu vrajitori. In multe din romanele fantasy de astazi se poate recunoaste influenta pe care aceasta lume magica a Terramarii a avut-o asupra scriitorilor (Library Journal)

Terramare este un arhipelag fantastic, un teritoriu guvernat de vrajitori, singurul loc unde mai pot fi intalniti dragoni zburatori.

Dincolo de fascinatia pe care o are puterea de a transforma lumea prin vraji, Ursula K. Le Guin arata capcanele in care se poate cadea atunci când aceasta putere este folosita cu ignorarea Echilibrului lumii. Veti întâlni o Scoala de vrajitori (adevarata scoala de vrajitori), unde ucenicii vrajitori învata ca Ploaia de deasupra insulei Roke poate aduce seceta în Osskil --- spuse el --- si atmosfera calma în Capatul Estic poate fi furtuna si devastare în Vest, daca habar n-ai ce faci, veti întâlni dragoni sireti si vechi cat lumea, veti întâlni nenumarate insule împrastiate pe o lume a marii si Dumbrava Statornica ai carei copaci îsi au radacinile în centru lumii (Editura Alexandria)

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.2613 sec