Legislatia privind protectia consumatorilor. Actualizat la 13. 06. 2018 - Cod 665 (Ghid legislativ in domeniul protectiei consumatorilor)

Legislatia privind protectia consumatorilor. Actualizat la 13. 06. 2018 - Cod 665 (Ghid legislativ in domeniul protectiei consumatorilor)
-20%
Preț: 21,52 lei
26,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 6 zile lucratoare
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 510
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Multitudinea de modificari legislative incidente in ultima perioada in acest domeniu au deplasat centrul de greutate dinspre nucleul reprezentat de Codul consumului catre legislatia-satelit, in prezent mult mai complexa.


Prezenta culegere de legislatie cuprinde astfel cele mai recente texte legislative care intereseaza protectia juridica a consumatorilor, nu numai cu privire la noile proceduri SAL (Solutionare Alternativa a Litigiilor), insa si cu privire la clauzele abuzive in contractele dintre consumatori si comercianti, comertul online, comisioane bancare ilicite, despagubirile pentru prejudiciul cauzat de produsele cu defecte, folosinta determinata a imobilelor de vacanta – o notiune juridica nou-introdusa in legislatia din Romania.


Cea de-a treia editie a lucrarii cuprinde cateva acte relevante in plus, anume: Regulamentul (UE) nr. 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (extras), Legea nr. 77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite, Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, republicata (extras).

Puncte forte

    selectie a celor mai relevante acte normative in domeniu prezentate in extenso sau in extras
    reglementari actualizate La Zi conform ultimelor modificari
    selectia textelor cuprinde atat legile-cadru, cat si legislatia secundara
    tabele de sinteza pentru principalele mecanisme juridice de protectie a consumatorilor
    note relevante
    corelatii legislative
    scurt istoric al fiecarui act normativ

Din cuprins

I. Norme cu caracter general privind protectia consumatorilor
II. Protectia consumatorilor in cadrul contractelor
III. Protectia consumatorilor privind securitatea si conformitatea produselor
IV. Publicitatea si promovarea produselor
V. Protectia consumatorilor in cadrul unor contracte specifice
VI. Solutionarea alternativa a litigiilor dintre consumatori si profesionisti
VII. Lista Regulamentelor europene aplicabile in domeniul protectiei consumatorilor

Despre coordonator

Juanita Goicovici este lector universitar in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii „Babes-Bolyai”, Cluj, fiind titular de curs la disciplina Protectia  consumatorului.Nr. de pagini: 510
Anul aparitiei: 2018

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.084 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.