Legislatia privind protectia consumatorilor. Actualizat la 28. 06. 2017 - Editie coordonata de Juanita Goicovici (Cod 643)

Legislatia privind protectia consumatorilor. Actualizat la 28. 06. 2017 - Editie coordonata de Juanita Goicovici (Cod 643)
-20%
Preț: 18,32 lei
22,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 468
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Multitudinea de modificari legislative incidente in ultima perioada in acest domeniu au deplasat centrul de greutate dinspre nucleul reprezentat de Codul consumului catre legislatia-satelit, in prezent mult mai complexa.


Prezenta culegere de legislatie cuprinde astfel cele mai recente texte legislative care intereseaza protectia juridica a consumatorilor, nu numai cu privire la noile proceduri SAL (Solutionare Alternativa a Litigiilor), insa si cu privire la clauzele abuzive in contractele dintre consumatori si comercianti, comertul online, comisioane bancare ilicite, despagubirile pentru prejudiciul cauzat de produsele cu defecte, folosinta determinata a imobilelor de vacanta – o notiune juridica nou-introdusa in legislatia din Romania.


Cea de-a doua editie a lucrarii cuprinde consolidarile actelor din domeniu aduse prin, cu titlu de exemplu, H. G. nr. 775/2016 privind organizarea si functionarea structurii responsabile cu derularea procedurilor de solutionare alternativa a litigiilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, precum si pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 700/2012 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (M. Of. nr. 857 din 27 octombrie 2016), H. G. nr. 353/2017 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 700/2012 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 27/2017 privind organizarea si functionarea Ministerului Economiei (M. Of. nr. 405 din 30 mai 2017), Legea nr. 66/2017 privind abrogarea art. 291 din Legea audiovizualului nr. 504/2002 (M. Of. nr. 273 din 19 aprilie 2017) s. a.

Puncte forte

    selectie a celor mai relevante acte normative in domeniu prezentate in extenso sau in extras
    reglementari actualizate La Zi conform ultimelor modificari
    selectia textelor cuprinde atat legile-cadru, cat si legislatia secundara
    tabele de sinteza pentru principalele mecanisme juridice de protectie a consumatorilor
    note relevante
    corelatii legislative
    scurt istoric al fiecarui act normativ

Din cuprins

    Norme cu caracter general privind protectia consumatorilor
    Protectia consumatorilor in cadrul contractelor
    Protectia consumatorilor privind securitatea si conformitatea produselor
    Publicitatea si promovarea produselor
    Protectia consumatorilor in cadrul unor contracte specifice
    Solutionarea alternativa a litigiilor dintre consumatori si profesionisti
    Lista Regulamentelor europene aplicabile in domeniul protectiei consumatorilor

Despre coordonator

Juanita Goicovici este lector universitar in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii „Babes-Bolyai”, Cluj, fiind titular de curs la disciplina Protectia  consumatorului.

Nr. de pagini: 468
Anul aparitiei: 2017

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.084 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.