Legislatia profesiei de avocat. Editie ingrijita si adnotata de Madalina Dinu si Stefan Spiridon. Editia 19, actualizata Iulie 2018

Legislatia profesiei de avocat. Editie ingrijita si adnotata de Madalina Dinu si Stefan Spiridon. Editia 19, actualizata Iulie 2018
-10%
Preț: 27,00 lei
30,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 4 zile lucratoare
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 464
Categoria: General

DESCRIERE

Aceasta editie de vara este dedicata examenelor. Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a anuntat de curand organizarea examenului anual de primire in profesia de avocat pentru dobandirea titlului profesional de avocat stagiar si de primire in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice. Data desfasurarii examenului este 31 august 2018 pentru ambele categorii, iar, potrivit Hotararii U. N. B. R., „lucrarile de specialitate sau orice alta documentatie, consultate in vederea pregatirii pentru examen, se vor aduce la zi, in raport cu modificarile legislative intrate in vigoare pana la data de 01. 06. 2018”.

Noua tematica pentru examenele de primire in profesia de avocat (aprobata prin Hotararea Consiliului U. N. B. R. nr. 368 din 22 iunie 2018) cuprinde in acest an si Codul deontologic al avocatului roman, pe care noi l-am inclus in culegere inca din editia anterioara. Acest cod este structurat pe zece capitole, abordand: identitatea profesionala si misiunea avocatului, natura normelor deontologice, principiile profesiei de avocat; incompatibilitati si interdictii, publicitatea si comunicarea cu mass-media, relatiile avocatilor cu clientii, relatia avocatilor cu magistratii si alte autoritati publice, relatiile intre avocati, relatiile interprofesionale si deontologia in activitati profesionale transnationale.

Prin Hotararea nr. 367 din 22 iunie 2018, Consiliul U. N. B. R. a republicat in forma consolidata Regulamentul-cadru privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (in vederea dobandirii titlului profesional de avocat stagiar) si de primire in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice.
Alta modificare adusa fata de editia anterioara este republicarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat in Monitorul Oficial nr. 440 din 24 mai 2018.

Asadar, Legislatia profesiei de avocat, editia a 19-a, isi are justificarea in dorinta noastra de a fi si pe aceasta cale aproape de cititorul-candidat, care, in astfel de momente, are nevoie mai mult ca oricand de repere si de stabilitate. Cum in domeniul nostru legea creeaza limitele oricarei examinari sau mai curand legea este chiar limita examinarii, suntem convinsi ca o limita exacta si la zi poate fi o sursa justificata de confort si incredere si totodata temelia pe care se asaza intregul esafodaj al cunostintelor acumulate.

Nr. de pagini: 464
Anul aparitiei: 2018

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.075 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.