Legislatia succesiunilor. Cod 572 - Actualizat la 5. 06. 2015 - Editie coordonata si prefata de notar public Virginia Beldea

Legislatia succesiunilor. Cod 572 - Actualizat la 5. 06. 2015 - Editie coordonata si prefata de notar public Virginia Beldea
-15%
Preț: 11,82 lei
13,90 lei (-14,96%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Procedura

DESCRIERE

Culegerea reprezinta o aparitie inedita in peisajul publicatiilor de legislatie, reprezentand prima selectie de acte normative grupate individual pe institutii de drept succesoral.

Culegerea cuprinde atat cadrul legislativ al mostenirii in general, cat si reglementarile specifice fiecarei institutii in parte. Astfel, in culegere este indicata baza legala (legea-cadru si legislatia secundara) pentru cele mai importante teme in materie, cu scopul de a orienta cat mai eficient cititorul, fie el jurist sau nu, raspunzand principalelor intrebari care pot aparea atat in viata de zi cu zi, cat si in activitatea profesionala.

Sunt cuprinse de asemenea si textele tratatelor bilaterale semnate de Romania care cuprind dispozitii speciale in materia succesiunilor si al Regulamentului (UE) nr. 650/2012 privind competenta, legea aplicabila, recunoasterea si executarea hotararilor judecatoresti si acceptarea si executarea actelor autentice in materie de succesiuni si privind crearea unui certificat european de mostenitor, care se va aplica in spatiul Uniunii Europene incepand cu data de 17 august 2015.

Din cuprins

Cadrul legal general al succesiunilor
Dispozitiile legale grupate pe institutii:

- Felurile de mosteniri
- Conditiile dreptului de a mosteni si nedemnitatea succesorala
- Drepturile sotului supravietuitor
- Liberalitatile, donatia si testamentul
- Dreptul de dispozitie si transmiterea mostenirii
- Procedura succesorala notariala
- Pluralitatea de mostenitori

Nr. de pagini: 208
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.