Legislatia transporturilor. Actualizat la 21. 02. 2018, Cod 658 - Editie coordonata si prefatata de Andreea-Teodora Stanescu

Legislatia transporturilor. Actualizat la 21. 02. 2018, Cod 658 - Editie coordonata si prefatata de Andreea-Teodora Stanescu
-15%
Preț: 21,17 lei
24,90 lei (-14,98%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 476
Categoria: General

DESCRIERE

Include Regulamentul (CE) nr. 261/2004 consolidat

Despre lucrare

Lucrarea a aparut din nevoia de sistematizare a reglementarilor legale caracterizand transporturile, un domeniu vast, cu o accelerata dezvoltare practica. Culegerea de fata constituie parte integranta a efervescentei doctrinare ce caracterizeaza acest domeniu al dreptului, de actualitate nu numai la nivel national, dar si la nivel international.

Ca legislatie europeana, editia curenta cuprinde trei Regulamente, si anume: Regulamentul (CE) nr. 1371/2007 din 23 octombrie 2007 privind drepturile si obligatiile calatorilor din transportul feroviar, Regulamentul (UE) nr. 1177/2010 din 24 noiembrie 2010 privind drepturile pasagerilor care calatoresc pe mare si pe cai navigabile interioare si de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004, Regulamentul (CE) nr. 261/2004 din 11 februarie 2004 de stabilire a unor norme comune in materie de compensare si de asistenta a pasagerilor in eventualitatea refuzului la imbarcare si anularii sau intarzierii prelungite a zborurilor si de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 295/91, dar si Apendicele A la Conventia privind transporturile internationale feroviare (COTIF) din 9 mai 1980 – Reguli uniforme privind Contractul de Transport International Feroviar de Calatori (CIV).

Puncte forte

    selectie a celor mai relevante acte normative in domeniu prezentate in extenso sau in extras
    reglementari actualizate La Zi conform ultimelor modificari
    corelatii legislative
    note relevante
    scurt istoric al fiecarui act normativ
    index alfabetic

Din cuprins

A. Acte normative generale
B. Acte normative in domeniul transporturilor feroviare   
C. Acte normative in domeniul transporturilor rutiere   
D. Acte normative in domeniul transporturilor maritime   
E. Acte normative in domeniul transporturilor navale   
F. Acte normative in domeniul transporturilor aeriene   

Despre coordonator

Andreea-Teodora Stanescu este conferentiar universitar in cadrul in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti, fiind titular al cursurilor de Dreptul transporturilor. Este, de asemenea, raportor national al INSOL Europe – The professional association for European restructuring and insolvency specialists si avocat in Baroul Bucuresti, precum si autor a peste 30 de lucrari de specialitate (articole, comunicari stiintifice, culegeri de jurisprudenta) in domeniul dreptului comercial si al dreptului transporturilor.

Nr. de pagini: 476
Anul aparitiei: 2018

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.082 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.