LENINGRAD. Tragedia unui oras sub asediu, 1941-1944

LENINGRAD. Tragedia unui oras sub asediu, 1941-1944
-28%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse
Preț: 27,00 lei
37,50 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

"Am citit Leningrad, cartea Annei Reid, cu multa admiratie. Este o relatare superba – bine scrisa si bine documentata – si mai presus de toate ofera o reevaluare onesta a miturilor referitoare la asediu.” – ANTONY BEEVOR, AUTORUL CARTII STALINGRAD

La doar 11 saptamani dupa ce Hitler a atacat Uniunea Sovietica, armata germana a incercuit Leningradul (astazi Sankt Petersburg). Orasul a ramas sub asediu doi ani si jumatate, timp in care au pierit peste 700 000 de oameni, adica unul din trei locuitori. Folosind informatii din jurnale, memorii si rapoarte oficiale, Anna Reid ofera o descriere amanuntita a vietii din timpul blocadei, insistand pe lipsa alimentelor, a apei si a combustibilului, pe alienarea sentimentelor si a legaturilor de familie, dar prezentand si fapte de curaj si sacrificiu de sine.

Autoarea incearca sa ofere raspuns la intrebari precum: Cine poarta vina pentru numarul mare de morti, Stalin sau Hitler? De ce orasul nu s-a predat si nici nu a cazut prada anarhiei? Cine avea drept de viata si de moarte asupra locuitorilor?

Impresionanta prin originalitatea si stilul sau, oferindu-ne si imagini-document elocvente, cartea Leningrad. Tragedia unui oras sub asediu ne ajuta sa intelegem mai bine firea umana si o epoca istorica.


Traducere: Lia Decei
Format: 13x20 cm
Numar pagini: 560
Anul aparitiei: 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Carti diverse

Created in 0.1159 sec