Leon Battista Alberti, De familia - Despre familie

Leon Battista Alberti, De familia - Despre familie
-18%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Proza Diversa
Preț: 48,38 lei
59,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Dialogurile Despre familie dezbat o tema de actualitate astazi ca si acum sase sute de ani, cand au fost scrise: functionarea vietii sociale in toata complexitatea ei, pornind de la familie si de la rolul sau in modelarea individului in spiritul anumitor valori personale si civice. Este prima traducere romaneasca a unei lucrari celebre si fundamentale a culturii europene, opera a unui creator de geniu.
Leon Battista Alberti a fost nu doar scriitor, eseist, pictor, sculptor, arhitect, teoretician al artelor, muzician, matematician, adica una dintre personalitatile cele mai complexe ale Renasterii, ci si un deschizator de drumuri in toate aceste domenii. In cel de fata aflam nu putine reprezentari inovatoare sau socante chiar si pentru noi, cei de astazi: viziunea perfect laica asupra vietii si societatii, elogiul banului si in genere al avutiei, care insa trebuie sa sustina onoarea, renumele si gloria, timpul vazut ca un capital de a carei buna gestiune depinde orice reusita, ideea de perfecta organizare si ordine, chezasie a oricarei afa-ceri prospere ca si a vietii de familie etc.
Interlocutorii dialogurilor de fata au nu doar varste, interese si pareri diferite, ci si exprimari diferite, care adesea uimesc, si oricum il tin treaz pe cititor, iar acesta, navigand printre multiple perspective, este, cu intentie, lasat liber sa si-o aleaga pe cea proprie– ca intr-o autentica si moderna opera deschisa.


Prefaţă: Francesco Furlan
Traducereşi note
: Corina Anton, Smaranda Bratu Elian

Nr. de pagini: 704
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1861 sec