Lexiconul inutilitatii - un mic vademecum al rafinamentului

Lexiconul inutilitatii - un mic vademecum al rafinamentului
-20%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Proza Diversa
Preț: 7,70 lei
9,63 lei (-20,04%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cum sa fii fericit… fara lux

Periute de dinti electrice, horoscoape, produse light: avem cu adevarat nevoie de ele? Sau de crize de relatie? Trebuie sa fim mereu disponibili la telefon, sau sa„ramanem prieteni” dupa divort? Care este adevarul, nu am putea cumva renunta la suvenire, la stilul cool sau la sfaturile bine intentionate? Autorul de bestselleruri Alexander von Schönburg explica, in cel mai amuzant stil, de ce viata ar fi mult mai frumoasa daca am sti sa renuntam la lucrurile de care, in esenta, nu avem nevoie.


Cand consumul este ridicat la rang de principiu, cand produsele„exclusive“ sunt la indemana oricui are bani sa si le cumpere, renuntarea la luxul strident, ostentativ, devine un procedeu distinctiv al autenticei aristocratii, care dintotdeauna, la fel ca spiritul critic al intelectualilor, si-a facut un crez din a inota impotriva curentului.

Cititorul cultivat, cu suficient spirit critic, stie prea bine ca„le style c’est l’homme“ cum decretase venerabilul Buffon sau ca„a fi“ inseamna mai mult decat„a avea“, conform tezei lui Erich Fromm.

Consolatoarea pledoarie pentru o redescoperire a placerilor simple ale vietii, ale binefacerilor imateriale ale culturii in situatia unui nedorit, dar inevitabil„impus program individual de austeritate“, echivaleaza intru catva cu incercarea de a-i converti pe epicurieni la stoicism.

Intr-un cuvant, obiectele si ticurile care ne rapesc timp si bani, diminuand calitatea vietii, in frumoasa, dar nerentabila ei simplitate.

„Schönburg simte si reda perfect spiritul vremurilor noastre.”

Die Weltwoche

 „Un regal de amuzament!”

FHM

 „Un adevarat vademecum al rafinamentului.”

Wirtschaftswoche


Numar pagini: 240
Anul aparitiei: 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1187 sec