Licurici. Perle de intelepciune
31,07 lei
32,70 lei (-4,98%)

Licurici. Perle de intelepciune

Licurici. Perle de intelepciune
-5%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Poezie
Preț: 31,07 lei
32,70 lei (-4,98%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

De ce apar stelele In noapte? De ce avem un cer deasupra? Unde ne ducem? De ce iubim? Ce e credinta? Ne raspunde Rabindranath Tagore, poetul filozof al Indiei, primul laureat al premiului Nobel venit din Asia.

Pana astazi necunoscuta In limba romana sub forma de volum, aceasta carte de poezii scurte cu valoare de aforism, adevarate lectii de viata sau numai reflectii despre durnnezeire, natura, om, cuprinde multe dintre dedicatiile In versuri pe care autorul le-a scris In China si Japonia, pe evantaie sau matasuri, cititorilor si admiratorilor sai, dedicatii considerate adesea ca inspirate de poemele haiku, pe care Tagore le-a admirat nespus.
Dar cateva dintre poemele scurte din volum au ajuns In Romania printr-o intamplare stranie, neelucidata pana astazi ... Lucrul se Intampla Inaintea publicarii volumului In original, poezioarele respective fiind pana acum considerate de presa romaneasca drept o singura poezie inedita dintr-un mesaj trimis Romaniei de Amiya C. Chakravarty, secretarul literar al lui Tagore, din partea poetului. Dupa ce, Impreuna cu editorul Adelina Patrichi, a identificat sursa acestor mici poezii ca fiind manuscrisul volumului Licurici, lndlanlstul Liviu Bordas scrie pe larg In cuvantul Inainte al cartii de fata despre aceasta poveste uitata, care face ca, dincolo de valoarea lor literara si filozofica, Licuricii lui Tagore sa prezinte un interes cu totul iesit din comun pentru cititorul roman.

Nr. de pagini : 130
Anul aparitiei : 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

23,28 lei
24,50 lei (-4,98%)
26,10 lei
29,00 lei (-10%)
Created in 0.1149 sec