LIMBA LATINA. MANUAL PENTRU CLASA A XII-A

LIMBA LATINA. MANUAL PENTRU CLASA A XII-A
-25%
ISBN: 973-684-532-X
Editura:
Pagini: 112
Categoria: Altele
Preț: 11,18 lei
14,90 lei (-24,97%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Prezentare:

Accentuand asupra corelatiei permanente antichitate-universalitate, cu deosebire prin prisma abordarii filologice a textelor clasice, manualul Cristianei Isopescu Limba latina. Manual pentru clasa a 11-a - stimuleaza capacitatea elevilor (filiera teoretica, profilul uman, specializarea filologie; filiera vocationala, profilul teologic, specializarea ortodoxa) de observare si de aprofundare a principiilor de analiza si interpretare, constituindu-se in acest sens intr-un veritabil ghid al abordarii examenului de bacalaureat si al celui de admitere in invatamantul superior, contribuind la largirea competentei filologice generale a viitorilor specialisti ai domeniului.

Atu important al lucrarii, continuitatea studiului limbii latine sub aceeasi bagheta didactica este asigurata prin intarirea intelegerii textuale si a manierei analitice de abordare, subsumate aceleiasi legaturi profunde intre cultura antica, fie ea greaca sau latina, si cea universala, asupra careia elevilor le sunt propuse incursiuni in evul mediu, Renastere, Clasicism, Iluminism, Romantism, Realism si Modernitate.

Elementele literare, filosofice sau religioase, sunt completate de succinte prezentari ale notiunilor de metrica si prozodie, si acestea sustinute de explicatiile incluse in Glosarul manualului (Reguli de morfologie in prozodie), ca si de aplicatii (Exercitiones, respectiv Teme de portofoliu). Autorii latini beneficiaza de o abordare moderna, iar comentariile vizeaza interdisciplinaritatea studiului, ceea ce sporeste valoarea manualului, avansand in acest context la caracterul de lucrare filologica bogat informationala.

Cuprins:

Prefata; Lucretius. Poemul filosofic; Catullus. Poezia neoteoretica; Ovidius. Elegia si erosul; Vergilius. Lirica si epopee; Horatius. Satira si critica literara; Literatura crestina; Reguli de morfologie in prozodie; Tabele recapitulative; Vocabular latin-roman.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1267 sec