Limba romana contemporana. Lexicul

Limba romana contemporana. Lexicul
-15%
ISBN: 973-689-056-2
Pagini: 180 / o culoare
Categoria: Gramatica
Preț: 13,60 lei
16,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

* Volumul reprezinta o lucrare de referinta in domeniul analizei lexicale. Tinand seama de cercetarile romanesti si straine actuale, cartea de fata retine cele mai importante rezultate din perspec-­tiva stiintifica si didactica. Prin raportarea continua la cea mai recenta bibliografie a domeniului, dar mai ales prin abordarea stiintifica personala si unitara, lucrarea nu se limiteaza strict la analiza lexicului limbii romane contemporane, prezentand un interes metodologic mai larg. De aceea, lectura acestei carti le va fi de un real folos tuturor celor preocupati de mecanismele lingvistice (studenti, masteranzi, doctoranzi, diversi specialisti).

* Partea I cuprinde o prezentare a conceptelor de baza in anali-­za lexico-semantica (lexic/vocabular, cuvant, semnificatie/sens) si a factorilor de organizare lexicala (frecventa, stilistico-func-­tional, etimologic, psihologic, semantic).

* Partea a II-a cuprinde descrierea principalelor relatii semantice din limba romana contemporana (polisemia, omonimia, paroni-­mia, sinonimia, campurile lexico-semantice).

Angela Bidu-Vranceanu este doctor in filologie, profesor la Cate-­dra de Limba romana a Facultatii de Litere de la Universitatea din Bucuresti. A publicat peste 100 de studii si mai multe carti. Este specialista in semantica si lexicologie. Are contributii impor-­tante in teoria limbii si metalexicografie. Impreuna cu Narcisa Forascu, a luat Premiul Academiei Romane pentru volumul Modele de struc-­tu-­rare semantica (1984). A elaborat aproximativ 200 de articole pentru Dictionarul de stiinte ale limbii (2001), lucrare care a primit Premiul Academiei Romane.

Narcisa Forascu este profesor la Catedra de Limba romana a Facultatii de Litere de la Universitatea din Bucuresti. Doctor in filologie din 1975, este preocupata de problemele de lexicologie. Este autoarea mai multor studii, articole si volume (in colaborare), orientate atat spre perfectionarea metodologiei, cat si spre aspec-­tele aplicative

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1357 sec