Limba si literatura romana. Ghid de pregatire, pentru clasa a X-a

Limba si literatura romana. Ghid de pregatire, pentru clasa a X-a
-25%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Generalitati
Preț: 18,00 lei
24,00 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Argument

Cartea de fata are ca scop esential, pe langa acela ultim si ultimativ de pregatire pentru examenul de Bacalaureat, formarea si consolidarea unor deprinderi de lucru cu textul literar"viu", integrarea acestuia intr-un complex al literaturii romane, determinat istoric, tematic, din punctul de vedere al curentelor si tendintelor literare.

Demersul analitic este structurat atent, urmarind elementele de conceptie, structura si compozitie, precum si particularitatile stilistice ale textelor abordate.

Structura lucrarii corespunde structurii manualului, facilitand lectura interesata, pragmatica a elevului, raportarea la"provocarile" concrete ale teme lor"de zi".

Textele analizate sunt insotite de exercitii"de parcurs", implicand elevul ca partener activ in generarea comentariului de text literar. Testele de la sfarsitul fiecarui comentariu constituie un bun prilej de reflectie, fiind dublate armonios de sugestii pentru lucrul individual.

Indicatiile bibliografice raspund nevoii firesti de repere, fiind, dincolo de modelul de onestitate stiintifica, un suport util si pentru realizarea referatelor sau a portofoliilor elevului.

Experienta concreta, la catedra, a autorilor a determinat incercarea de a se plasa"de partea cealalta", sugerand abordari ale unor studii de caz, prezentari ale curentelor literare sau modele de analiza a unor texte apartinand diferitelor perioade si contexte culturale.

Lucrarea este conceputa ca un ghid util si necesar pentru pregatirea individuala a elevului de liceu, oferind"sfat si ajutor" atat pentru examen, cat si pentru constituirea unei culturi bine ancora te in spiritualitatea romaneasca.

Autorii

Autori: Cristian Ciocaniu (coordonator), Viorica Avram, Dorica Boltasu Nicolae, Mioara Coltea
Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 261 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos: Limba si literatura romana. Ghid de pregatire, pentru clasa a X-a

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1054 sec