Limba si literatura romana. Manual (cl. a IX-a)

Limba si literatura romana. Manual (cl. a IX-a)
-20%
Editura:
Anul publicării: 1999
Pagini: 244
Preț: 12,80 lei
16,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Manualul contine doua sectiuni - una avand sase capitole, alta cinci - si ofera patru alternative, care permit profesorilor sa aleaga doua randuri de teme si de texte. Sectiunile sunt Universul cartii si Literatura si celelalte arte. Posibilitatea optiunii profesorului apare doar in cazul celei dintai sectiuni si anume intre capitolele Adolescenta si, respectiv, Joc si joaca, scoala si respectiv Familia, Lumi fantastice si respectiv Aventura, calatorie si, in fine, Personalitati, exemple, modele si respectiv Confruntari etice si civice. In functie de clasa si de numarul de ore, profesorul poate sa se opreasca la unul sau la mai multe dintre textele din manual. Subcapitolele de limba si comunicare sunt insa toate obligatorii.
Manualul exclude comentariile gata facute, incercand sa vina in sprijinul profesorului si al elevului prin intrebari si explicatii succinte. Autorii au adoptat o forma interactiva de predare, care lasa colaborarii dintre profesor si elev rolul principal.
Dupa un capitol menit recapitularii cunostintelor din gimnaziu, manualul respecta tematica din programa nationala pentru clasa a IX-a si principiile care ii stau la baza.
Ilustratiile fac parte integranta din pagina de text, iar vignetele se repeta de cate ori apare una din situatiile pentru care au fost concepute.
Intentia autorilor a fost de a oferi, pe baza progamei, un instrument de lucru, un mijloc de stimulare a elevului, nicidecum raspunsuri sau comentarii care sa fie invatate pe dinafara.
Placerea de a citi este principalul scop pe care si l-au propus autorii.

Detaliile cartii:

* Autor: Nicolae Manolescu (coord.), George Ardeleanu, Matei Cerkez, Dumitrita Stoica, Ioana Triculescu
* Editura: Sigma
* Anul aparitiei: 1999
* Pagini continute: 244

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0993 sec