Literatura luciferica. O istorie oculta a literaturii romane

Literatura luciferica. O istorie oculta a literaturii romane
-25%
Preț: 29,63 lei
39,50 lei (-24,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2012
Categoria: Tratat

DESCRIERE

O carte ce are patru dimensiuni, tratind dintr-o perspectiva inedita istoria literaturii, critica (criticii), filosofia oculta si esoterismul occidental (masonismul). E o abordare polisemica a literaturii romane care evidentiaza pentru intiia oara in spatiul cultural romanesc importanta circulatiei simbolurilor si arhetipurilor crescute in marginea societatilor oculte de tip occidental, cele despre care folcloristul Moses Gaster spunea inca din secolul al XIX-lea ca au„meritul de a fi imbogatit mesajul cultural al intregii Europe”. Cititorul interesat de un alt punct de vedere decit cel estetic asupra literaturii autohtone va avea ocazia sa afle acum si aici ca, din acest punct de confluenta a Orientului cu Occidentul care este cultura romana, cindva punte de compatibilizare a celor doua mari spatii culturale, o tratare comparatista a literaturii romane cu instrumentarul unei hermeneutici aplicate conduce inevitabil orice demers critic la ideea unei paritati de substanta a culturii romane cu marea cultura occidentala.
 
„Radu Cernatescu ne ofera un volum care deconspira o seama de„secrete” ale masoneriei. Multe si, presupun, adunate cu grija de la detinatori de secrete importante. Efortul e extraordinar si plin de semnificatii. Istoria culturii romane reveleaza subterane inaccesibile cercetatorului obisnuit. Aflu istorii senzationale despre Padova, Focsani sau despre Spatarul Milescu. Autorul scoate la lumina arhive secrete, polemizeaza cu cercetatori ai masoneriei romanesti pe care ii consideram, pina azi, repere. Sint foarte multe date noi, uimitoare despre istoria Romaniei– asa cum este si cum poate fi vazuta dinspre masoni. Carte inaugurala, Istoria luciferica a lui Radu Cernatescu mi se pare cea mai dura provocare a ultimelor decenii de critica si istorie literara.” (Cornel Ungureanu)
 
„Va veni o vreme cind noptile de nesomn ale seniorilor criticii vor fi spulberate de interpretarile cu totul explozive pe care ni le pregateste tinarul critic Radu Cernatescu.” (Laurentiu Ulici)
 
„...totul este o permanenta provocare, o permanenta ispita, chiar si pentru Maestri.” (Gheorghe Grigurcu)
 
„Domnul Radu Cernatescu, intr-o cercetare foarte docta, stabileste ca fenomenul a fost mai general decit ar fi banuit profanii, el unind sau apropiind personalitati si personaje intr-un fel de familie…”(Alexandru George)Anul aparitiei: 2010
Format: 150x235
Nr. pagini: 360

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.083 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.