Literatura română. Manual preparator pe baza manualelor alternative de clasa a X-a

Literatura română. Manual preparator pe baza manualelor alternative de clasa a X-a
PRP: 18,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 13,50 lei
Diferență: 4,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 352

DESCRIERE

Literatura română. Manual preparator - Catrinel Popa, Marinela Popa, Ion Popa.

Volumul, dedicat studiului literaturii române de clasa a X-a respectă, în general, structura consacrată în lucrările anterioare, numărul mare de texte în discuţie, ca şi întinderea unora dintre ele obligându-i totuşi pe autori să procedeze la eliminarea planurile introductive la comentariile textelor sau caracterizările personajelor, o absenţă suplinită însă pe parcurs prin grija acordată clarităţii şi logicii expunerii conţinuturilor.
Cu un demers analitic accesibil (pe genuri şi specii), trimiteri la vocile consacrate ale exegezei şi un bagaj informativ consistent (fişe biobibliografice ale autorilor), extras din literatura de referinţă a criticii şi istoriei literare, manualul preparator se constituie într-o sumă de de modele de urmat, de posibilităţi de interpretare şi abordare, aplicate tuturor textelor literare obligatorii cuprinse în noile manuale şcolare alternative ale celui de-al doilea an de studii liceale, într-un instrument ce-şi dovedeşte o firească dublă utilitate: pregătirea curentă, de zi cu zi, şi antrenamentul de dinaintea susţinerii examenului de bacalaureat (postură adecvată, cu atât mai mult cu cât, faţă de o lucrare anterioară, Literatura română. Manual preparator pe baza manualelor alternative (clasele IX-XII), ia în discuţie un plus de patru povestiri şi şase romane, douăzeci şi cinci de poezii şi trei opere dramatice).

CUPRINS:
• Câteva precizări • I. Literatura română - Privire generală. Periodizare • II. Evoluţia prozei narative în literatura română (basmul cult; povestirea; nuvela; romanul) • III. Evoluţia poeziei româneşti • IV. Evoluţia dramaturgiei româneşti (comedia; drama; estomparea graniţelor dintre speciile dramatice tradiţionale) • V. Evoluţia criticii literare româneşti • Bibliografie.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0604 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.