Locul celuilalt. Ortodoxia in modernitate

Locul celuilalt. Ortodoxia in modernitate
-10%
Editura:
Anul publicării: 2007
Categoria: Religie
Preț: 15,30 lei
17,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Aveti in fata o carte hibrida, cu articole mergand de la analiza secularizarii pana la recenzii de carte ortodoxa, dar care in ansamblu se vrea o tentativa de a intelege mai bine ce se intampla cu noi si Biserica Ortodoxa Romana, biserica nationala ce a modelat societatea in care traim, ce interactioneaza violent cu post-ultra-modernitatea in care ne gasim. Un proces care nu inceteaza sa-si arate efectele nebanuite de la o zi la alta.

Titlul carti parafrazeaza un altul, cunoscuta lucrare a eruditului iezuit Michel de Certeau (1925-1986), intitulata Le lieu de l autre: histoire religieuse et mistique, publicata de editurile Gallimard si Seuil in 2005.

La fel ca si in Occident, Biserica Ortodoxa Romana are tendinta sa devina celalalt, sa incarneze diferenta in ochii populatiei, din cauza distrugerii cadrelor traditionale de formare, transmitere si de manifestare a credintei. Orice antena de televizune prin satelit din satele romanesti reprezinta in viitor un practicant ortodox (termenul credincios este imperfect in acest caz) in minus in viitor.Pagini: 147
Anul aparitiei: 2007

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0974 sec