Lucian Boia, Napoleon III cel neiubit - Editia II

Lucian Boia, Napoleon III cel neiubit - Editia II
-18%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Proza Diversa
Preț: 26,54 lei
32,37 lei (-18,01%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

„Aceasta carte nu e o biografie. Intentia autorului este sa propuna o meditatie privind cariera unei personalitati care i-a dezbinat pe francezi si ii separa, inca, pe istorici. In centrul investigatiei se afla un proiect de o ambitie putin obisnuita. Napoleon III a vrut sa remodeleze Franta, Europa si lumea.

Va trebui sa limpezim geneza unei viziuni politice si sociale foarte particulare, obiectivele urmarite si modul in care-au fost puse in opera, iar la sfarsit sa facem bilantul, plin de contraste, al implinirilor si esecurilor.

Fiecare individ, si cu atat mai mult un personaj istoric de mare anvergura, prezinta o multitudine de chipuri, compuse si recompuse in functie de perspectiva din care e privit. Napoleon III este o fiinta reala si in acelasi timp o creatie colectiva a scriitorilor, a istoricilor, a tuturor celor care s-au apropiat de el intr-un fel sau in altul. Preocuparea mea a fost sa gasesc un punct de echilibru intre atatea reprezentari divergente. Oricum, istoria nu detine adevaruri absolute. In spatele oricarei reconstituiri se ascunde istoricul. Cu alte cuvinte, acest portret, pe care l-am dorit cat mai fidel, este si el, intr-un fel, propriul meu Napoleon III.“ (Lucian BOIA)


Nr. de pagini: 260
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1822 sec