Lucian Traian Poenaru, Protectia dreptului de autor in dreptul penal

Lucian Traian Poenaru, Protectia dreptului de autor in dreptul penal
-15%
Preț: 50,92 lei
59,90 lei (-14,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: General

DESCRIERE

Analiza incriminarilor din legea speciala a dreptului de autor– Legea nr. 8/1996– este esentiala atat pentru intelegerea institutiilor din aceasta materie, cat si pentru stabilirea unor norme de sanctionare adaptate realitatilor vremii.

In acelasi timp, desi raspunderea penala in aceasta materie nu mai este noua, exista in continuare gresite interpretari si aplicari ale textelor de lege ori o reticenta a organelor de cercetare in a retine una sau alta din infractiunile constatate.

O atare reticenta este generata si de o necunoastere a continutului infractiunilor in domeniu ori de imposibilitatea de adaptare a practicienilor la institutii juridice noi. Desigur, nici in aceasta materie textele de lege nu sunt lipsite de imperfectiuni, sunt neclare, confuze, contradictorii ori inaplicabile.

Asadar, analizarea aspectelor care formeaza raspunderea penala in materia dreptului de autor este, in acest context, necesara, in special pentru a impulsiona practicienii dreptului sa faca aplicarea corecta a dispozitiilor legale.

Coordonatorul colectiei„Stiinte penale” despre lucrare
Prof. univ. dr. Valerian Cioclei: „Am convingerea ca aceasta lucrare va deveni, in scurt timp, un instrument indispensabil pentru toti ce vor sa aprofundeze tema drepturilor de autor in domeniul dreptului penal, fie ca o vor face din ratiuni teoretice, fie ca vor cauta unele solutii practice legate de aceasta tema”.

Din cuprins

- proprietatea literar-artistica
- apararea operei originale
- folosirea publica a operei
- plagiatul si pirateria
- regimul marfurilor-pirat
- protectia fabricantilor bazelor de date
- sanctiuni aplicabile persoanelor fizice si juridice

Puncte forte

- imbinarea aspectelor cu caracter teoretic si practic
- tratarea multidisciplinara a institutiilor analizate
- identificarea textelor de lege neclare, confuze, contradictorii ori inaplicabile
- identificarea unor solutii pentru aplicarea gresita in practica a unor dispozitii legale
- jurisprudenta interna si internationala
- index alfabetic detaliat
- peste 900 de referinte bibliografice la tratate, cursuri, monografii, studii, articole si comunicari stiintifice romane si internationale

Despre autor
Lucian Traian Poenaru este conducator de seminare la disciplina Dreptul Proprietatii Intelectuale in cadrul Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti si avocat asociat in cadrul Rizoiu& Asociatii SCA.

Nr, de pagini: 464
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.071 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.