Lumea e rotunda. Pericole ascunse pentru economia globala

Lumea e rotunda. Pericole ascunse pentru economia globala
-10%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 49,50 lei
55,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Lumea e rotunda a primit in 2009 medalia de aur din partea Axiom Business Book Awards, fiind considerata cea mai buna carte despre afaceri internationale.
Lumea e rotunda este o carte esentiala pentru descifrarea unei lumi in care politica si politicile economice se intersecteaza. Bestseller confirmat de New York Times si Business Week, in doar un an de zile, Lumea e rotunda a ajuns la cel de-al saptelea tiraj. Patrundem, cu ajutorul lui Smick, in spatele culiselor, acolo unde se iau deciziile, fie ca e vorba de Europa, de Statele Unite sau de Asia.
In lumea financiara, ne spune autorul acestei carti, nimic nu se intampla liniar. Regula e cea a rasturnarilor de situatie: intoarceri si cotituri neasteptate, care adesea au nevoie de milioane de participanti ai pietei pentru a reconsidera adevarurile devenite datate.
„Lumea de astazi nu are o doctrina financiara, si nici macar vreun set de acorduri informale, cu care sa puna ordine intr-o criza financiara. In schimb, suntem obligati sa bajbaim si sa avansam milimetric, ca si cum am incerca sa facem o operatie pe creier complicata cu o mana legata la spate si cealalta imbracata intr-o manusa de box care nu ni se potriveste. Cartea mea pledeaza pentru o noua ordine financiara, aducand si sugestii pentru a supravietui intr-o lume«rotunda».”
David M. Smick
"Lumea e rotunda este o lectura esentiala pentru cei care doresc sa inteleaga functionarea, politica si pericolele sistemului financiar global. David M. Smick a facut apel la relatiile si experientele avute cu multi dintre jucatorii-cheie din finantele internationale pentru a produce o carte revelatoare si usor de citit, iar rezultatul e unul extraordinar."
Alan Greenspan, fost presedinte al Rezervei Federale si autor al bestsellerului Era turbulentelor
"David M. Smick intelege, ca nimeni altul, ca pietele financiare internationale depind de politica si de pasiuni la fel de mult cum depind de politicile financiare. Ceea ce scrie despre unde ne-am aflat si incotro ne indreptam merita atentie. Iar felul in care scrie ne provoaca atentia."
Lawrence H. Summers, fost secretar de stat al Trezoreriei SUA
"Lumea e rotunda. In cel mai bun caz, cu un satelit performant vedem, pe rand, cate o jumatate din ea. David Smick ne-o arata insa in intregul ei: de la Washington pana la Beijing, dintr-un capat in altul."
Peter B. Kenen, Princeton University
"Subtilitatea analizei lui David Smick din Lumea e rotunda se explica si prin pozitia pe care o ocupa in domeniul financiar, o pozitie cu care putini se pot lauda."
George Soros, Soros Fund Management

Cuprins
Cuvant inainte de Dan Paul
Prolog
1 Sfarsitul lumii
2 Un ocean de bani periculos
3 Antreprenori intr-o lume a investitiilor private de capital si probleme cu fondurile de acoperire
4 Tony Soprano cãlãreste dragonul chinez
5 Gospodinele japoneze ocupã pozitiile de comanda
6 Nimic nu ramane la fel: criza lirei sterline din 1992
7 Incredibila comprimare a bancilor centrale
8 Lupta de clasa si politicile globalizarii
9 A supravietui si a prospera in aceastã epoca a volatilitatii
Multumiri
Cateva cuvinte despre surse
Bibliografie

Traducator: Ciprian Siulea
Format: 14.5 x 20.5 cm
Nr.pagini: 336

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1558 sec