Lumea pe marginea prapastiei (Cum sa prevenim colapsul ecologic si economic)

Lumea pe marginea prapastiei (Cum sa prevenim colapsul ecologic si economic)
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

"Lumea pe marginea prapastiei", constituie un avertisment sever in legatura cu agravarea dezechilibrelor provocate de evolutia civilizatiei actuale, prin presiunea crescanda asupra resurselor de baza– in special de hrana, apa si energie, in conditiile unei inertii paguboase si insensibilitati condamnabile din partea factorilor de decizie politica, si inadaptarii legitatilor economiei de piata– in vederea stoparii acestor evolutii periculoase pentru existenta civilizatiei insesi.
Obiectul cartii lui Lester Brown este incercarea de a da raspuns la intrebarea Cat timp mai avem si ce este de facut pentru a salva civilizatia?
Cartea este construita pe trei capitole:
- In primul sunt descrise fenomene grave, cu efecte profunde asupra societatii, in ansamblu: in primul rand, secatuirea apelor subterane si scaderea recoltelor; in al doilea rand, eroziunea solurilor si expansiunea deserturilor; si, in al treilea rand, cresterea temperaturilor, topirea ghetarilor si securitatea alimentara.
- In al doilea capitol– consecinta acestor procese: emergenta politicii deficitului alimentar; refugiatii alimentari– cresterea fluxurilor migratorii; presiuni asupra stabilitatii generale si aparitia de"state esuate".
- In al treilea capitol se creioneaza posibile raspunsuri, reluand propunerile enuntate de autor in volumele sale anterioare privind planul B: edificarea unei economii globale eficiente energetic; valorificarea energiei eoliene, solare si geotermale; refacerea sistemelor naturale de sustinere a economiei, eradicarea saraciei, stabilizarea populatiei si salvarea"statelor esuate" si, in fine, asigurarea hranei pentru opt miliarde de locuitori ai planetei.
In concluzie, intitulata sugestiv"Cu ochii pe ceas", autorul vorbeste despre importanta si emergenta tuturor masurilor propuse pentru salvarea civilizatiei.

Anul aparitiei: 2011
Numar de pagini: 212
Dimensiuni: 16,5 x 23,5 mm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1122 sec