Lumina in Yoga
45,43 lei
59,00 lei (-23%)

Lumina in Yoga

Lumina in Yoga
-23%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Yoga
Preț: 45,43 lei
59,00 lei (-23%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Yoga este o stiinta pragmatica nemuritoare care a evoluat de-a lungul a mii de ani de preocupare cu bunastarea fizica, morala, mentala si spirituala a omului in totalitatea sa.


"Yoga este o tehnica perfecta pentru a preveni bolile fizice si mentale si a proteja corpul in general si dezvolta un sentiment inevitabil de incredere in sine si siguranta. Prin chiar natura sa este de nedespartit de legile universale: pentru ca respectul fata de viata, adevar si rabdare sunt factori indispensabili pentru a avea o respiratie calma, mintea pasnica si vointa puternica.

Aici se afla valorile morale inerente in Yoga. De aceea este nevoie de un efort complet si total, care sa implice si sa formeze intreaga fiinta umana. Nu se repeta nimic mecanic si nu se face nimic de forma, ca in cazul afirmatiilor pozitive sau al rugaciunilor formale. Prin chiar natura sa este de fiecare data si in fiecare moment un act viu.

Lumina in Yoga a d-lui Iyengar le va permite multora, sper, sa-i urmeze exemplul si sa devina invatatorii de care omenirea are atat de multa nevoie. Daca aceasta carte va fi ajuta la impartasirea acestei arte esentiale si se va asigura ca este practicata la cel mai inalt nivel, ma voi simti etern recunoscator ca am luat parte la prezentarea ei." (Yehudi Menuhin , Londra, 1964)

"Titlul acestei carti este Lumina in Yoga (Yoga Dīpikā in sanscrita), pentru ca scopul meu este sa descriu pe cat de simplu posibilāsana-ele (posturile) si prāṇāyāma-ele (disciplinele de respiratie) in lumina propriei noastre ere, a cunoasterii si cerintelor ei. Instructiunile pentruāsana si prāṇāyāma sunt deci expuse cu lux de amanunte si se bazeaza pe experienta de peste douazeci si sapte de ani pe care am acumulat-o din multe zone ale lumii. Contine tehnicile complete a 200 deāsana-e cu 592 fotografii prin care pot fi invatateāsana-ele: acopera de asemenea si bandha, kriyā si prāṇāyāma cu inca 9 fotografii."

"Cititorul occidental ar putea fi surprins de referirile care apar din cand in cand la Spiritul Universal, la mitologie si chiar si la principii filozofice si morale. Nu trebuie sa uite ca in antichitate toate realizarile superioare ale omului in ce priveste cunoasterea, arta si puterea faceau parte din religie si se presupunea ca le apartin lui Dumnezeu si preotilor Sai care il slujesc pe pamant. In occident ultima astfel de incarnare a cunoasterii si puterii divine este Papa din catolicism. Dar inainte, chiar si in lumea occidentala, muzica, pictura, arhitectura, filozofia si medicina, la fel ca si razboaiele, erau mereu facute in serviciul lui Dumnezeu. Doar foarte de curand au inceput sa fie desprinse de Divin aceste arte si stiinte in India - dar acest lucru s-a facut cu respectul cuvenit, pentru ca s-a facut pentru eliberarea vointei omului, privita ca fiind diferita vointa divina. In India continuam sa punem pret pe puritatea intentiei, pe umilinta disciplinei si pe altruismul care sunt mostenirea lungii noastre legaturi cu Dumnezeu. Consider ca este important si interesant pentru cititor sa cunoasca origineaāsana-elor, si de aceea am inclus aici legende care au fost transmise de-a lungul timpului de practicanti si intelepti yoghini.

Toate comentariile antice despre yoga au accentuat faptul ca este esential sa lucrezi sub indrumarea unui guru (maestru) si desi experienta imi dovedeste intelepciunea acestei reguli am incercat in aceasta carte, cu toata umilinta, sa-l ghidez pe cititor - care este atat invatator, cat si invatacel - catre o metoda corecta si sigura de a invata acesteāsana-e si prāṇāyāma-e.
In Anexa I am introdus un curs de 300 de saptamani pentru cel care vrea sa practice intens, grupandāsana-ele etapa dupa etapa conform structurii lor. In Anexa II am grupatāsana-e conform valorii lor terapeutice si curative. Studiati in detaliu indicatiile si atentionarile inainte sa incercati tehnicileāsana si prāṇāyāma.

Sunt sincer recunoscator stimatului meu prieten si invatacel, dl. Yehudi Menuhin pentru cuvantul inainte pe care l-a scris si pentru sustinerea sa imensa." (B. K. S. IYENGAR , in prefata la prima editie a cartii)


Anul aparitiei: octombrie 2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1579 sec