Lupta duhovniceasca cu lumea, trupul si diavolul

Lupta duhovniceasca cu lumea, trupul si diavolul
-10%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Religie
Preț: 10,80 lei
12,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lupta duhovniceasca cu lumea, trupul si diavolul. Prin bunavointa prietenilor de la Editura Agaton, avem marea bucurie sa va anuntam aparitia pe piata a cartii“Lupta duhovniceasca cu lumea, trupul si diavolul” a Parintelui Arsenie Boca. Cartea contine scrieri ale Parintelui Arsenie Boca nepublicate pana acum. Editura Aghaton s-a hotarat sa le publicice, atat pentru a nu se pierde nimic din scrierile sfintiei sale, cat si pentru caracterul lor inedit si pentru importanta deosebita a sfaturilor privindînaintareaîn viata duhovniceasca a traitorului crestin ortodox.
Comparand scrierile Parintelui Arsenie din manuscrisele gasite la credinciosii din Fagaras, Brasov si Codlea cu scrierile publicate deja la diferite edituri, s-a observat ca unele din ele nu au fost publicate sau nu au fost publicateînîntregime. Adunandu-le la un loc si aranjandu-leîntr-o ordine tematica, s-a realizat aceasta carte pe care o consideram de mare folos duhovnicesc. 
Fiule, cand vrei sa te apropii si sa slujesti Domnului, gateste sufletul tau pentru ispita. Caci zic Sfintii Parinti: Ridica ispitele siîndata nu mai e cine sa se mantuiasca (Pateric). Razboiul ispitelor lamureste ca un foc ce suntem fiecare: lemne, arama, paie, calti, pamant sau cenusa.
Razboiul duhovnicesc seamanaîntrucatva cu razboiul lumii. Si unul si altul te desface de lume, de viata aceasta. Numai ispitele, necazurile si tot felul deîncercari ale razboiului nevazut, izbutesc sa ne toceasca pe deplin gustul de lumea aceasta si sa ne duca la un fel de moarte fata de lume, care-i smerenia deplina si conditia de capetenie a rugaciunii neîncetate… Si numai candÎl chemam pe Dumnezeu nu trebuie sa neîndoim sau sa ne fie frica…
Iar toti cei ce umbla dupa placeri de orice fel, nu vor scapa de primejdie, caci sub orice placere se ascunde un sarpe. Numai atata mangaiere putem aduceîntre oameni, cata amaraciune putem sa bemîn locul celor ce vrem sa-i mangaiem… (Parintele Arsenie Boca)

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.2642 sec