Luvru. Toate picturile

Luvru. Toate picturile
-25%
Preț: 187,43 lei
249,90 lei (-25%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2020
Categoria: Arta

DESCRIERE

Picturile de la Muzeul Luvru reprezinta cea mai bogata si cea mai vasta colectie de arta europeana. Colectia de arta franceza din secolele XV si XVI este de neegalat. Lucrarile geniilor din Renasterea italiana se numara printre cele mai cunoscute din lume. Creatiile pictorilor baroci flamanzi si olandezi redefinesc intelegerea a ceea ce inseamna timpurile moderne. Iar in ce ii priveste pe pictorii spanioli, tablourile exprima o forta si o pasiune unice.

Fiecare pictura din colectia permanenta a Muzeului Luvru – 3 022 de lucrari in total – se regaseste in acest volum. Picturile sunt organizate si divizate in patru mari colectii: Scoala Italiana, Scolile nordice, Scoala Franceza si Scoala Spaniola. Fiecare colectie este prezentata cronologic, in functie de data nasterii pictorului. Printre pictorii din acest volum se numara Giotto, Fra Angelico, Ghirlandaio, Botticelli, Mantegna, Leonardo da Vinci, Rafael, Titian, Veronese, Caravaggio, Jan van Eyck, Breugel, Memling, Holbein, Antoon van Dyck, Rembrandt, Vermeer, Dürer, Constable, Chardin, Clouet, David, Delacroix, La Tour, Fragonard, Gericault, Ingres, Poussin, Watteau, El Greco, Goya, Murillo, Velázquez, Zurbarán, dar si alte sute de artisti.

Fiecare pictura este insotita de un set de informatii care cuprinde titlul lucrarii, data, dimensiunile, materialele folosite, locatia in cadrul muzeului si numarul de inventar. Peste 400 dintre aceste tablouri dispun de descrieri si comentarii ale istoricilor artei Anja Grebe si Vincent Pomarède. Aceste descrieri ii explica cititorului care sunt detaliile pe care trebuie sa le urmareasca atunci cand priveste imaginea. Totodata, ele cuprind informatii cu privire la inspiratia artistilor si la impactul pe care acestia l-au avut asupra istoriei artei.


Anul aparitiei: 2020
Numar pagini: 768
Format: 27x27

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.073 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.