Macelarirea bucurestenilor pe vremea lui Chehaia Bei si alte minunate povestiri din Bucurestii de la inceputul veacului al 19-lea

Macelarirea bucurestenilor pe vremea lui Chehaia Bei si alte minunate povestiri din Bucurestii de la inceputul veacului al 19-lea
-15%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Carti diverse
Preț: 18,70 lei
22,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Macelarirea bucurestenilor pe vremea lui Chehaia bei si alte minunate povestiri din Bucurestii de la inceputul veacului al 19-lea

Caselli a fost un cunoscut ziarist, publicist si scriitor, nascut in Romania. A vazut lumina zilei la 31 octombrie 1875 in Bucuresti, intr-o familie modesta de constructori de origine italiana.

Mare iubitor al Bucurestilor, el s-a aplecat asupra istoriei marelui oras, extragand din arhive nenumarate detalii pitoresti si intamplari uitate, care intregesc imaginea acestei capitale europene.

In paginile acestei carti veti gasi articole publicate intre anii 1936 si 1937, in rubrica„Cum erau odinioara Bucurestii” din saptamanalul Gazeta Municipala, ilustrand momentul 1821, unul dintre cele mai sangeroase din viata multiseculara a orasului.

Incepand cu figura pitoreasca a lui Bimbasa Sava, al carui lux a fost nemurit de bucuresteni printr-o zisa admirativa, astazi uitata,„traieste ca Bimbasa Sava”, si continuand cu portrete de oameni, de strazi, de case, de cartiere, articolele lui Caselli se constituie intr-un caleidoscop a carui lectura va bucura sufletul bucurestenilor de bastina si de adoptie.

 

Se poate vorbi despre o pleiada de italieni de succes care, odata, traiau si activau in Bucuresti. Din aceasta lista fac parte Anton Maria del Chiaro, secretarul particular al lui Voda Brancoveanu, compozitorii Alfonso Castaldi si Enrico Fanciotti, arhitectul Gaetano Burelli si, fireste, Domenico Caselli.

Scrierile„italianului roman cunoscator al picturii si istoriei bizantine” acum aproape opt decenii ofera si acum cititorului indragostit de tainele trecutului cateva ore de lectura placuta si instructiva.

 

Dan Rosca

 

De-a lungul a patru decenii, articolele lui Caselli au aparut in publicatiile Adevarul, Danubiul, Expres, Gazeta liberala, Gazeta literara, Gazeta Municipala, Izbanda, Lumea copiilor, Margaritarul, Minerva, Orientul, Reporterul, Revista de istorie, archeologie si filologie, Revista poporului, Romania noua literara si artistica, Romanul (seria noua), Scena, Seara, Secolul, Universul, Vestea, Viata ilustrata, Vocea dreptatii. Si-a semnat primele articole cu pseudonimul Domcas.

Nr. de pagini: 208
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1957 sec