Malgorzata Rejmer, Bucuresti. Praf si sange

Malgorzata Rejmer, Bucuresti. Praf si sange
-18%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Proza Diversa
Preț: 22,10 lei
26,95 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Traducere de Luiza Savescu

Fascinata de Romania, Malgorzata Rejmer a realizat„o suita de reportaje sau un mare reportaj” despre Bucuresti si despre istoria recenta si societatea romaneasca. Impletind trei planuri temporale– Romania contemporana, cea a epocii comuniste si cea interbelica–, volumul descrie un prezent aspru si un trecut dramatic, reamintindu-ne lucruri pe care nu avem voie sa le uitam– reeducarea prin tortura, sistemul totalitar, interzicerea avorturilor si tragediile care au urmat de aici. De la prigoana comunista la ascensiunea lui Ceausescu, de la Casa Poporului, perioada decreteilor sau colectivizare la coruptie, ciini vagabonzi ori cartiere ca Militari sau Ghencea, toate isi gasesc un loc in aceasta carte, ce are prospetimea si obiectivitatea perspectivei unui strain.

„O invidiez pe autoare pentru legatura ei cu Bucurestiul. In numele nostru, ea s-a apropiat de locuitorii acestuia, de exemplu de oameni care consuma batoane de ciocolata carora le face reclama un si viseaza ca el se va intoarce intr-o zi. Pentru Malgorzata Rejmer, Bucurestiul este. Mie cel ulcerat imi place cel mai mult. Malgorzata Rejmer era pina acum o tinara scriitoare cu talent; se dovedeste insa ca este un reporter si un eseist cu si mai mult talent.” (Mariusz Szczygiel)
 
„Malgorzata Rejmer ne-a invatat foarte bine pe noi, romanii. Cu ochi de excelent reporter, cu talent de scriitoare si cu o caldura umana rara, in Bucuresti. Praf si singe descrie o lume romaneasca asa cum noi nu stim s-o vedem. E rindul nostru sa invatam de la ea sa ne cunoastem mai bine, citind aceasta carte vie si pasionanta.” (Mircea Vasilescu)

Nr. de pagini: 256
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0979 sec