Management bancar

Preț: 49,90 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

Despre lucrare

In ultimele aproape doua decenii, economiile lumii au trecut prin crize succesive: criza financiara, criza datoriilor publice, pandemia ce a declansat o criza a blocajelor pe lanturile de aprovizionare si productie si o inflatie persistenta. Institutiile financiar bancare au trebuit sa faca fata acestor provocari, fiind afectate atat din punct de vedere al profitabilitatii, cat si al stabilitatii financiare.

Lucrarea „Management bancar” se doreste a fi un instrument de aprofundare a cunostintelor in domeniul activitatii bancare. Continutul sau cuprinde in principal aspecte legate de particularitatile managementului bancar, guvernanta corporativa, organizarea si functionarea institutiilor de credit, managementul bancilor centrale, cadrul specific de reglementare, managementul performantei bancare.

Cartea se adreseaza studentilor de la facultatile de economie, in special celor care urmeaza specializarile de „Finante si banci” – licenta, precum si practicienilor din banci si tuturor celor interesati in aprofundarea si largirea cunostintelor in domeniul bancar.

Din cuprins

 • Introducere in management bancar
 • Managementul Bancii Centrale
 • Managementul activelor si pasivelor bancare
 • Cadrul de reglementare financiara
 • Managementul performantei bancare

Puncte forte

 • analiza riguroasa a domeniului managementului bancar
 • interpretari si clarificari ale dezbaterilor din doctrina
 • caracter interdisciplinar
 • ample referinte bibliografice si recomandari bibliografice
 • teme de reflectie, analiza si interpretare
 • tabele, figuri si studii de caz

Recomandare

A se vedea si Activitatea bancara. Sisteme, operatiuni si practici. Editia 2

Despre autor

Bogdan CAPRARU este profesor universitar in cadrul Departamentului de Finante, Moneda si Administratie Publica, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi; afiliat in calitate de conducator de doctorat la ?coala Doctorala de Economie si Administrarea Afacerilor a Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi; cercetator asociat la Institutul National de Cercetari Economice, Academia Romana; membru in Consiliul Fiscal al Romaniei, nominalizat din partea Asociatiei Romane a Bancilor; Deputy chair al Network of EU Independent Fiscal Institutions.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0719 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.