Manageri si mentori. Crearea parteneriatelor educationale

Manageri si mentori. Crearea parteneriatelor educationale
-20%
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Bussines
Preț: 26,20 lei
32,75 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Manageri si mentori. Crearea parteneriatelor educationale de la Editura Curtea Veche. Clape

În aceasta editie revazuta si adaugita a acestui bestseller clasic, Chip R. Bell le arata managerilor cum sa-si ajute asociatii sa se dezvolte si sa se adapteze la mediul managerial agitat din epoca noastra. Chip R. Bellîsiînvata cititorii sa apeleze la instruire prin intermediul metodei sale pline de pasiune siîntelepciune; nuîntâmplator, formula mnemonica care o defineste a fost tradusa ca ARDE:

Abandonarea (mentoruluiîn fata procesului instruirii,în loc de a apela la controlul acestui proces),

Recunoasterea (valorii celui care va fi instruit si realizarea fundamentului pe care se va cladi acest parteneriat),

Daruirea (celor mai de pret cadouri pe care le poate oferi un mentor: sfatul, feedbackul, concentrarea, echilibrul, povestirile care lamuresc si conexiunile care pasioneaza) si

Extinderea relatiei pâna la eliberareaînvatacelului de sub aripa ocrotitoare nu a educatorului, ci a partenerului sau.
În explicarea acestei metode simple si usor de urmarit, Chip R. Bell ne ofera numeroase exemplificari de valoare rationala si emotionala usor de integratîn chiar metoda sa.

Aceasta abordare noua sustine filozofia autorului, de parte-neriat realizatîn scopul instruirii, siîn acelasi timp reprezinta cea mai elocventa dovada a viabilitatii acestei metode.

Autor sau coautor al unui numar de paisprezece carti, dintre care amintim Iubirea consumatorului: atragerea si mentinerea pe viata a clientilor, Clientii ne sunt parteneri, Sistemul de administrare al economiilor si BeepBeep!: Concurentaîn epoca vitezei, Chip R. Bell realizeaza aceasta editie revazuta si adaugita a bestsellerului sau Manageri si mentori folosindu-se de feedbackul primit de la cititori si de la auditorii conferintelor sale.

Dupa cum declara, esenta muncii sale de o viata a fost investitaîn studiile sale privind construirea si mentinerea unor parteneriate interpersonale; din punctul sau de vedere, acestea sunt instrumentele de lucru perfecte, atâtîn viata profesionala, cât siîn cea personala. Din acest motiv, parteneriatul (constituitîn scopul instruirii, antreprenorial sau familial) reprezinta un laitmotiv al operei sale.În cartile, articolele si conferintele sale, Chip R. Bell ne povesteste despre oameni, despre actiunile lor si mai ales despre interactiunile dintre ei.

 

Cop 4

În mediul de afaceri, companiile au functionatîntotdeaunaîntr-o arena competitionala.

De aceea, fiecare organizatie se straduieste sa atraga si sa pastreze angajati priceputi, iar instruirea poate fi un instrument puternic pentru atragerea talentelor. Reusita acestui demers depinde de priceperea liderului de a-si instrui succesorul, de a transmite cunostinte, de capacitatea lui de a fi mai adaptabil, mai inovator, mai agil, pentru a crea cadrul propice functionarii unei„organizatii careînvata“.

Atunci când conducatorul renunta la atitudinea dominatoare, autoritara, stabilind un parteneriat cu angajatul, relatia sef-subaltern se transformãîntr-o relatie mentor-protejat, mult mai eficienta si profitabila.

Construita pe modelul unei formule mnemonice– ARDE: Abandonare, Recunoastere, Daruire, Extensie– ea ofera managerilor un instrument de lucru util, pragmatic,în vederea dobândirii unui succes organizatoric sustinut de o instruire permanenta.

Cartea lui Chip R. Bell, Manageri si mentori, dezvolta o noua viziune asupra rolului conducatoruluiîn cadrul companiei bazata pe conceptul„a conduceîn timp ce instruiesti“.


Titlu original:  MANAGERS AS MENTORS - Building Partnerships for Learning
Anul aparitiei: 2008
Numar pagini: 232 / Format: 15×23, 5 cm
Traducator: Cristina Guta  

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1521 sec