Mantuitorul. Viata lui Isus (Renan, Ernest)

Mantuitorul. Viata lui Isus (Renan, Ernest)
-15%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Religie
Preț: 11,05 lei
13,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Autorul Joseph Ernest Renan si-a castigat celebritatea cu aceasta carte ce a inregistrat un imens succes inca de la aparitie. Desi a utilizat Evanghelia ca sursa de documentare, el a evitat o abordare mistica sau fideista, propunindu-si sa reconstituie cu exactitate viata si caracterul omului ISUS, in contextul social al Palestinei de la inceputul erei noastre.
O lucrare, admirabila, ce reprezinta primul volum din monumentala sa ISTORIE A ORIGINILOR CRESTINISMULUI. Cartea a scandalizat insa cercurile conservatoare si l-a costat pe autor postul de profesor la College de France.
Relatarea strict istorica a unor evenimente ce erau considerate ca izvorand exclusiv din credinta a fost interpretata drept un scarilegiu. Dar opera lui Renan a rezistat timpului si a supravietuit detractorilor sai, ramanand cea mai documentata, cea mai argumentata si cea mai onesta dintre toate cele care au tratat acelasi subiect.
Autorul porneste de la premiza ca Isus nu poate apartine doar celor care se considera discipolii Lui. Slava Lui nu trebuie sa fie indepartata din istorie. Ii aducem un omagiu cu adevarat, aratand ca toata istoria este de neinteles fara EL. O lucrare ce nu-l poate indeparta pe cititor de credinta ci, dimpotriva, il apropie si mai mult.Numar pagini:253
Anul aparitiei:2013 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Mantuitorul. Viata lui Isus (Renan, Ernest)

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1325 sec