Manual de procedura civila. Teoria generala, cu trimiteri la Noul Cod de procedura civila

Manual de procedura civila. Teoria generala, cu trimiteri la Noul Cod de procedura civila
-25%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Procedura
Preț: 22,50 lei
30,00 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Procedura civila reprezinta unul dintre marii piloni ai dreptului, garantul statului de drept, a drepturilor si libertatilor cetatenesti. Dreptul procesual, indiferent ca este civil sau penal, joaca un rol important in formare unui jurist. Bazele cunoasterii acestei  discipline se constituie in timpul facultatii si se consolideaza pe parcursul practicarii dreptului. Intelegerea notiunilor cu care dreptul procesual civil opereaza este indispensabila pentru punerea in practica a dreptului material.     

Lucrarea de fata cuprinde cele mai importante repere ale teoriei generale a procedurii civile. Sistematizarea lucrarii are la baza conceptia traditionalista care are ca punct de plecare, in tratarea materiei procedurale, notiunea de proces si principiile fundamentale ale acestuia, continuand cu actiunea civila, participantii la proces, competenta, actele de procedura, termenele si sanctiunile procedurale. 

Ineditul lucrarii consta in abordarea teoriei procedurale din perspectiva Noului Cod de procedura civila adoptat prin Legea nr.134 din 15 iulie 2010, dar neintrat in vigoare. Fiecare institutie este tratata in paralel, analiza efectuandu-se atat asupra prevederilor legislative actuale, cat si asupra celor ce vor urma sa  intre in vigoare curand.

Aceasta formula de expunere este menita sa faciliteze familiarizarea si insusirea rapida a noilor dispozitii procedurale, dar sa si formeze o opinie de ansamblu asupra principalelor modificari legislative.

Lucrarea beneficiaza de jurisprudenta de actualitate, bogata si diversificata, ceea ce o transforma intr-un mijloc de documentare accesibil si eficient. Am optat pentru o forma a scrierii concisa intrucat s-a dorit evitarea abundentei informatiei juridice de natura a distrage atentia de la scopul urmarit, respectiv constituirea unui instrument didactic util.

 
Mihaela Cristina Mocanu


Autor: Lector univ. drd. Mocanu Mihaela Cristina
Anul publicarii: 2012
Nr.  pagini: 219
Editia: I

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1325 sec