Manual de Teorie, Solfegiu, Dicteu pentru clasa a V-a de Olguta Lupu

Manual de Teorie, Solfegiu, Dicteu pentru clasa a V-a de Olguta Lupu
-5%
Preț: 23,75 lei
25,00 lei (-5%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 6 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2017

DESCRIERE

Acest manual este realizat in conformitate cu programa scolara aprobata prin OM nr. 3393/28. 02. 2017.


Cei patru autori ai prezentului manual au fost membri ai colectivului care a elaborat programa scolara a  disciplinei "Teorie-solfegiu-dicteu" pentru ciclul gimnazial. Pornind, desigur, atat de la experienta directa acumulata la catedra, cat si de la evaluarea manualelor si  programelor scolare existente, autorii au contribuit  direct la noua forma a programei, care contine modificari de substanta fata de cea anterioara. Astfel, este  avuta in vedere o echilibrare a ponderii sintaxei modale fata de cea tonala si, mai ales, se acorda o atentie speciala insusirii pe baze logice a limbajului tonal sau modal. 

Obiectivul central al autorilor acestui manual a fost utilizarea celor mai adecvate modalitati de formare si  dezvoltare a gandirii muzicale a copiilor. Intrucat operatia fundamentala a gandirii consta in stabilirea de relatii corecte intre diverse elemente, autorii au avut invedere, in primul rand, reliefarea legaturilor logice dintre sunetele care alcatuiesc structurile muzicale. Dat fiind ca structurile muzicale nu sunt simple succesiuni de intervale muzicale, ci sunt alcatuiri complexe, create in baza unor reguli specifice de gruparesi ierarhizare, prezentul volum pune accentul pe dezvoltarea auzului functional (armonic si melodic, deopotriva), evitand cultivarea exacerbataa auzului intervalic. 

Fiecare lectie cuprinde succinte explicatii teoretice (ilustrate inclusiv prin scheme, tabele, etc.) si multiple  activitati de invatare, sub forma de solfegii (dispuse gradual, in functie de dificultate, si alcatuite in asa fel incat sa constituie solutii practice de rezolvare a unor probleme specific muzicale),  exemple muzicalesi aplicatii. Avand in vedere specificul disciplinei, toate aceste activitati de invatare pot fi utilizate si ca activitati de evaluare. Dupa un grup de lectii, recapitularea se face printr-un test deautoevaluare. Numele autorilor apare prescurtat prin initiale in dreptul fiecarui solfegiu: Olguta Lupu (O. L.), Tatiana Hilca  (T. H.),  Bogdan Voda(B. V.),  Anca  Haralambie  (A. H.).  In ce priveste componenta „dicteu”, o coordonata foarte importanta a disciplinei, acest manual ofera premisele teoretice si sugestiile metodologice ce permit profesorului sa elaboreze sau sa selecteze, dupa caz, materialul didactic adecvat.


Autor: Olguta Lupu, Bogdan Voda, Tatiana Hilca, Anca Haralambie
Anul aparitiei: 2017
Format: 17X24 cm
Nr. pagini: 152

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.090 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.