Manualul dictatorului
28,66 lei
34,95 lei (-18%)

Manualul dictatorului

Manualul dictatorului
-18%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Carti diverse
Preț: 28,66 lei
34,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cum reusesc oamenii corupti sa ajunga la putere? Cum este posibil ca pe teritorii bogate in resurse naturale populatia sa traiasca la limita subzistentei? Pe baza unor exemple din epoci si zone geografice diferite– de la Iuliu Cezar pina la liderul mafiot Paul Castellano, de la administratiile Bush sau Obama pina la situatia din Pakistan–, politologii Bruce Bueno de Mesquita si Alastair Smith incearca sa explice comportamentele abuzive caracteristice multor lideri politici sau din domeniul afacerilor. Rezultatul este o fascinanta imagine a jocului puterii, in cadrul caruia una dintre cele mai importante reguli este sa-ti rasplatesti intotdeauna sustinatorii.
 
„O reflectie lucida si bine argumentata asupra modului in care democratii si dictatorii isi mentin autoritatea politica. Bueno de Mesquita si Smith sint spirite enciclopedice, inspirindu-se din economie, istorie si stiinte politice pentru a-si sustine punctul de vedere.” (The Wall Street Journal)
 
„Principele lui Machiavelli are un nou rival. Este Manualul dictatorului de Bruce Bueno de Mesquita si Alastair Smith.” (Enlightenment Economics)
 
Din cuprins:
Regulile politicii• Ascensiunea la putere• Mentinerea la putere• Fura de la saraci si da la bogati• Obtinerea si cheltuirea banilor• Oamenii revoltati• Razboiul, pacea si ordinea mondiala• Ce-i de facut?   
ANUL APARITIEI:    2012
NUMAR PAGINI:    352
FORMAT:    130x200

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Carti diverse - Cele mai comentate cărți

Created in 0.1296 sec