Manualul Merck de Medicina Veterinara - Editia a X-a cu coperti cartonate

Manualul Merck de Medicina Veterinara - Editia a X-a cu coperti cartonate
-1%
Preț: 297,00 lei
300,00 lei (-1%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Anul publicării: 2014
Categoria: Tratat

DESCRIERE

Manualul Merck de Medicina Veterinara, editie cu coperti cartonate
 
Peste 400 de experti din 19 tari au contribuit la cea mai actuala, concisa si cuprinzatoare enciclopedie veterinara a lumii!
Traim intr-o epoca a noului, in care "cel mai recent" este neaparat "cel mai bun".
 
Aproape zilnic suntem asaltati de mesaje care incearca sa ne convinga de faptul ca un anumit produs este mai bun, mai rapid, sau mai eficient. Tocmai de aceea este o recompensa faptul ca Manualul Merck de Medicina Veterinara, publicat prima data in 1955, continua sa fie cel mai bine vandut manual de medicina veterinara si totodata referinta esentiala in lume. Cu fiecare editie succesiva, Manualul Merck a devenit tot mai voluminos, atat ca numar de pagini cat si ca domenii – si totusi, scopul ramane acelasi cu cel mentionat de editori in prima editie: "... de a furniza medicului veterinar informatii concise, actualizate si certificate despre diagnosticul si tratamentul bolilor la animalele de companie sau la cele destinate consumului (domestice)."
 
 
Desi scopul ramane acelasi, iar organizarea cartii va fi familiara celor care au utilizat editiile precedente, aceasta noua editie a suferit modificari semnificative. Design-ul paginilor a fost complet refacut pentru a permite citirea facila si localizarea rapida a informatiei in pagina. Tabelele au fost de asemenea reconcepute, iar aspectul cel mai notabil – Manualul Merck a fost de aceasta data tiparit in policromie pentru prima data, ceea ce a permis adaugarea unui mare numar de imagini – care includ ilustratii originale, imagini radiografice, ecografice si endoscopice, imagini de microscopie optica si multe altele, care imbogatesc continutul textului. In total, cartea contine aproximativ 250 de imagini, numar pe care speram sa il crestem odata cu editia urmatoare.
 
Fiecare capitol al cartii a fost atent revizuit si actualizat. Deoarece animalele exotice si de laborator au o popularitate aflata in crestere, aceasta sectiune a fost extinsa, cu includerea unor informatii mai cuprinzatoare despre pasarile de colivie, pesti, ratite, reptile si rozatoare, dar si un nou capitol despre aricii africani. Sectiunea despre animalele de laborator include acum detalii despre normele cheie de reglementare. Sectiunile “Imunologie” si “Comportament” au fost revizuite extensiv pentru a furniza informatii utile medicului practician. Sectiunea “Toxicologie” a fost reorganizata si s-a adaugat un nou capitol despre ciuperci otravitoare. Tabelul cu notiuni de referinta despre Zoonoze a fost actualizat cu informatii despre zoonoze recente si referinte incrucisate. In plus, potentialul zoonotic al bolilor veterinare a fost scos in evidenta pe tot parcursul volumului.
Au fost adaugate capitole noi cu informatii fundamentale despre probleme nou-aparute in medicina veterinara, cum ar fi clonarea animalelor domestice, medicina complementara si medicina alternativa. Alte capitole noi trateaza afectiuni si boli precum sindromul metabolic ecvin, anomaliile metabolismului potasiului, veziculita seminala la tauri si pseudosarcina la caprine. Alte capitole au fost revizuite sau rescrise, cum ar fi schiopatura la cabaline, boala cardiaca si insuficienta cardiaca, si bolile stomacului si ale intestinelor la animalele mici, pentru a numi doar cateva.
 
Pentru a utiliza cat mai eficient Manualul Merck, consultati Ghidul pentru Cititori si Cuprinsul cartii. Indexul de la sfarsitul cartii poate fi cel mai bun pas initial pentru a localiza informatia despre un anumit subiect. Pentru a pastra caracteristica definitorie de carte de buzunar editorii au impus anumite limitari autorilor si consultantilor, legate de spatiu, si de aceea nu sunt incluse referinte.
Bogatia si valoarea informatiei din Manualul Merck de Medicina Veterinara se datoreaza celor aproape 400 de autori care au participat la crearea acestei editii si care sunt inclusi in enumerarea autorilor si consultantilor. In plus, au existat numerosi redactori care au contribuit la calitatea textului prin comentariile si sugestiile lor. In absenta expertizei lor si a timpului alocat, publicarea unui volum de aceasta magnitudine nu ar fi fost posibila. Impactul acestei carti in intreaga lume este consolidat de faptul ca volumul este in continuare tradus si publicat in alte limbi, dar si de contributiile autorilor din peste 19 tari ale lumii.
Le aducem multumiri si membrilor consiliului editorial care au revizuit toate capitolele din aria lor de expertiza si au adus sugestii nepretuite pentru capitolele si autorii noi. Cumulate, cunostintele tuturor continua sa modeleze acest volum. In spatele scenei, colectivul editorial al Merial si grupul editorial Merck au facut ca aceasta uriasa lucrare sa devina posibila. Multumim in mod special lui Odilia Achu, care a condus in mod virtual fiecare faza a crearii volumului, fara a pierde din vedere nici un detaliu; lui Scott Line, care a revizuit cateva mii de imagini, le-a selectat pe cele mai reprezentative si utile, si a coordonat includerea lor, fiind in acelasi timp editor asociat; si lui Susan Aiello, care continua sa contribuie la excelenta editoriala a lucrarii. Fiecare editie a fost produsa si promovata sub indrumarea experta a lui Gary Zelko si Pamela Barnes-Paul din cadrul companiei Merck.
Publicarea unei carti noi aduce intotdeauna satisfactii, insa este de inteles ca informatia cuprinsa in ea trebuie sa fie disponibila si in alte formate pentru a-i creste utilitatea in randul studentilor si practicienilor. Manualul Merck de Medicina Veterinara este deja disponibil in cateva formate electronice, si vom continua sa exploram optiuni noi pentru diseminarea informatiei pe durata acestei editii. Ca de obicei, asteptam sa primim feed-back si sugestii care contribuie la imbunatatirea acestui volum.
Cynthia M. Kahn
Editor
 

CUPRINS
CIR Sistemul circulator 1
DIG Sistemul digestiv 129
EE Globul ocular si urechea 447
END Sistemul endocrin 491
GEN Afectiuni generale 535
IMM Sistemul imunitar 735
ITG Sistemul cutanat 757
MET Afectiuni metabolice 897
MUS Sistemul musculoscheletic 939
NER Sistemul nervos 1103
REP Sistemul reproducator 1211
RES Sistemul respirator 1295
URN Sistemul urinar 1379
BEH Comportamentul 1419
CPP Patologie clinica si proceduri 1463
EMG Medicina de urgenta si terapie intensiva 1525
EXL Animale exotice si de laborator 1581
MGN Management si nutritie 1823
PHM Farmacologie 2123
POU Pasari de ferma 2379
TOX Toxicologie 2541
ZNS Zoonoze 2747
REF Valori de referinta 2821
IND Index 2833
 

Anul publicarii: 2014
Format: 14 x 22 cm
Nr. pagini: 2992
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.