Manuscrisul albastru

Manuscrisul albastru
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Carti diverse
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc epuizat

DESCRIERE

Manuscrisul albastru este premiul suprem pentru orice colectionar de comori islamice. Dar oare mai exista, si daca da, poate fi gasit? Pentru a gasi raspunsurile la aceste intrebari, o echipa de arheologi de elita pleaca spre o zona izolata din Egipt, unde lucreaza alaturi de localnici la excavarea unui sit promitator.
Intretesuta cu marturia caligrafului medieval ce a creat Manuscrisul albastru, naratiunea subtila, sensibila a Sabihei Al Khemir se transforma intr-o tapiserie bogata de iubire, speranta, disperare, lacomie, frica si tradare. Intensificata in fiecare moment de relatiile incordate dintre trecutul si prezentul islamic, si dintre islam si Vest, Manuscrisul albastru este un roman ce va vibra mult timp dupa ce solutia uimitoare la misterul lui a fost dezvaluita in cele din urma.
Un roman remarcabil, impletind plin de imaginatie si abilitate vietile umane cu istoria de-a lungul timpului si continentelor.
– Guardian
Manuscrisul albastru abunda de informatie si pasaje istorice asa cum abunda de bufnite singuratice, iubire blestemata, cristale de stânca, umbre grotesti, vise prevestitoare, ochi de paun, capre si fluiere, o iubire a lumii arabe si o teorie a artei islamice– un roman pe cat de hibrid si heterogen, pe atat de iertator si plin de inspiratie precum cultura ospitalitatii a lui Ryszard Kapuscinski.
– John Leonard, Harper’s
Abunda indiscutabil de culori, sunete, parfumuri si limbi… Manuscrisul albastru cu greu ar putea fi mai actual si binevenit.
– Charlie Palliser, autor The Quincunx.
O fictiune inter-culturala ciudata si captivanta.
– Robert Irwin, Times Literary Supplement.

Data aparitiei:  Iunie 2009
Traducere: Carmen Tudorache
Numar de pagini: 416
Coperti cartonate

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Carti diverse

Created in 0.1153 sec