Marcile comunitare. Ghid practic de inregistrare a marcilor in Uniunea Europeana

Marcile comunitare. Ghid practic de inregistrare a marcilor in Uniunea Europeana
-10%
Categoria: General
Preț: 13,50 lei
15,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Avocat si consilier in proprietate intelectuala, doamna Elena Grecu impartaseste in prezenta publicatie fractiuni din cunostintele acumulate pentru o mai buna intelegere a tainelor"marcii".

Lucrarea doamnei Elena Grecu de la NOMENIUS se adreseaza atat specialistilor in domeniu, cat si profanilor. Avand ca obiectiv principal familiarizarea publicului larg cu notiunea de"marca comunitara", cartea releva si importanta marcii in cadrul patrimoniului unei societati comerciale, diferenta dintre numele comercial si marca, procedurile de inregistrare a marcilor nationale si a celor comunitare, relatia marcilor comunitare cu cele nationale.

Doamna consilier a optat pentru o abordare facila a textului intarita prin exemple practice si logo-uri reprezentative.

Cartea"Marcile comunitare. Ghid practic de inregistrare a marcilor in Uniunea Europeana" este structurata pe domenii de interes. Astfel, se incepe cu explicarea in prima parte a lucrarii a notiunii de"brand" (folosita ca termen de marketing), continuandu-se cu relevarea notiunilor de marca comunitara si marca nationala. Marca, subiectul predilect al d-nei consilier, reprezinta in limbajul consacrat de lege semnul distinctiv pe care il alege un producator sau un comerciant care doreste sa individualizeze produsele sau serviciile pe care le ofera in raport cu cele ale concurentei. In peisagistica economiei de piata actuala, reprezentata de o competitie adesea acerba, importanta pe care o au marcile sau brandurile in cadrul patrimoniului unei societati comerciale creste de la un an la altul, intrucat tot mai multi oameni de afaceri constientizeaza ca profitul nu se obtine numai din afacerea in sine, dar si din valoarea marcii pe care o promoveaza. Pentru a intari aceasta afirmatie, autoarea a venit cu mai multe exemple elocvente.

Prin lucrarea"Marcile comunitare. Ghid practic de inregistrare a marcilor in Uniunea Europeana" cititorul va fi edificat in tot ceea ce inseamna notiunea de"trademark": care sunt sistemele de protectie al marcii (cel international - OMPI, cel national - OSIM - si sistemul comunitar - OHIM), efectele si avantajele inregistrarii unei marci comunitare, procedurile de urmat in cazul inregistrarii marcii si alte informatii extrem de utile.

Judecator Constanta Moisescu
Tribunalul Bucuresti

Nr. de pagini : 136
Anul aparitiei : 2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1088 sec