Mari intelepti ai Egiptului Antic

Mari intelepti ai Egiptului Antic
-10%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Carti diverse
Preț: 16,20 lei
18,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc epuizat

DESCRIERE

De ce nu si-au scris egiptenii istoria precum grecii, romanii ? Deoarece viziunea lor asupra lumii, a civilizatiei si a omului era intemeiata pe o notiune fundamentala: cautarea intelepciunii si punerea ei in practica politica, sociala si economica.

Conform textelor si monumentelor, acest fir conducator este acela care se impune pentru a intelege dainuirea si grandoarea Egiptului.

De la Imhotep, creatorul arhitecturii in piatra, pana la Hermes Trismegistus, ultim avatar al lui Thot, zeul cunoasterii, aceasta carte pune in lumina douazeci si opt de personaje exceptionale, unele ilustre, altele putin cunoscute, care incarneaza perioade faste ale aventurii egiptene: faraoni, regine, maestri arhitecti, scribi, preoti si preotese ne fac sa traversam peste epoci si dinastii.

Sesostris, Hatsepsut, Akhenaton, Sethi, insa si un initiat al timpului piramidelor, un intelept din provincie, un print arheolog, un scrib al terenurilor agricole si un filosof intemnitat pe nedrept.

Cu aceasta uimitoare galerie de portrete, Christian Jacq propune o lectura noua, originala si personala a Egiptului faraonic prin intermediul vietii acelora, barbati si femei, pe care egiptenii ii considerau drept intelepti.


Numar pagini: 144
Anul aparitiei: 2009

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1833 sec