Maria Emilia Goian, Limba romana - Vocabular, teorie si exercitii

Maria Emilia Goian, Limba romana - Vocabular, teorie si exercitii
-15%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Gramatica
Preț: 12,28 lei
14,45 lei (-15,02%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea vizeaza, in primul rand, cunoasterea, de catre elevii din invatamantul preuniversitar, si integrarea dinamica in exprimarea lor scrisa si orala a noilor norme ortografice, ortoepice si morfologice cuprinse in noul Dictionar ortografic, ortoepic si morfologic al Iimbii romane, editat de Institutul de Lingvistica "Iorgu Iordan - AI. Rosetti", tutelat de Academia Romana. Ea se adreseaza cititorilor familiarizati cu problemele elementare ale limbii romane si este conceputa in conforrnitate cu programele scolare de gimnaziu si liceu.

In al doilea rand, materialul poate fi util profesorilor, in vederea conceperii testelor adresate unor clase/grupe sau niveluri diferite.

Organizarea materialului pe capitole (fonetica si fonologie, ortografie, ortoepie, punctuatie, lexic, morfologie, semantica si stilistica) inlesneste abordarea inductive a continuturilor invatarii si a noilor norme ale limbii literare prin exercitii, aplicatiile fiind completate cu rezolvari si comentarii dezvoltate, prin care se atrage atentia asupra"capcanelor" si a chestiunilor dificile si se actualizeaza, simultan, contextul teoretic al problemelor abordate.

Itemii cu alegere duala/multipla reprezinta variante de exercitii agreate de cele mai multe universitati care organizeaza un examen scris la limba romana; culegerea va facilita absolventilor de liceu o pregatire superioara in aceasta privinta, lucrarea de fata continand grile cu grade diferite de dificultate, care pot fi utilizate cu succes si pentru pregatirea elevilor participanti la olimpiadele scolare, deoarece exercitiile se pot selecta si reorganiza in teste variate sub aspectul continuturilor de parcurs, al complexitatii si al timpului de lucru.

Cu speranta unui real ajutor, autoarele va ureaza succes!

Nr. de pagini: 148
Anul aparitiei: 2015
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1225 sec