Maria Stepnova, Femeile lui Lazar

Maria Stepnova, Femeile lui Lazar
-28%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Memorialistica
Preț: 28,80 lei
40,00 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Femeile lui Lazar. Care este relatia unui geniu cu puterea si cu iubirea? Genialitatea omului de stiinta il face obiect sau subiect in luptele de toate felurile duse in tulburatul secol XX rusesc? Cat este cu-adevarat alegere subiectiva, personala, in vietile celor care il traverseaza? Acestea sunt intrebarile pe care le ridica Femeile lui Lazar, o saga invaluitoare, de o forta comparabila cu cea a marilor romane clasice rusesti. Romanul acopera aproape un secol de istorie si ofera cititorului un tablou detaliat al„marelui imperiu“, in tuse ferme si culori tari: precaritatea vietii si a mortii intr-o asezare evreiasca, viata refugiatilor intr-un oras siberian in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, nomenclatura sovietica in epoca ei de aur, universul aproape concentrationar, mutilant, al scolii ruse de balet. Figura centrala a romanului este Lazar Lindt, geniu al stiintei sovietice si purtator jovial al unei evreitati neasumate. Identitatea lui se contruieste din perspectiva femeilor care ii influenteaza destinul: marea lui iubire este Marusia, sotia mentorului sau, de la care primeste cea mai calda, generoasa si durabila afectiune - cea materna; marea ne-iubire este Galina Petrovna, cea care ii devine sotie sacrificand visul modest al fericirii domestice, iar sacrificiul ei da nastere unei forte de nestavilit - cea a urii conjugale. Numai Lidocika, nepoata lui Lazar Lindt, orfana ajunsa in grija bunicii neiubitoare, primeste sansa de a alege.

„Unul dintre cele mai bune romane ale ultimilor douazeci de ani.“
ZAHAR PRILEPIN, Moskovski Komsomolet

„Eroii Marinei Stepnova sunt mereu intelectuali ai oraselor - oameni de stiinta, medici s. a. -, a caror viata este prezentata prin intermediul unor relatii complicate cu femeile… Stepnova a reusit sa spuna ceva in acest gen de scriere. Ea e un stilist minunat - eleva a lui Nabokov si Olesa (dupa cum cred eu). Lucreaza cu maiestrie cu frazele, are un lexic deloc uzat si un simt foarte bun al ritmului.“
PAVEL BASINSKI, Rossiiskaia gazeta

MARINA STEPNOVA s-a nascut in 1971 in orasul Efremov din regiunea Tula, dar a crescut si a studiat la Moscova, unde a absolvit Institutul de Literatura„Maxim Gorki“. De-a lungul timpului, a publicat proza si poezie in revistele Zvezda, Oktiabr, Novii Mir si altele. Este prima femeie din Rusia care a devenit redactor-sef al unei reviste pentru barbati, XXL, pe care o conduce si in prezent. Pe langa activitatea publicistica, Marina Stepnova este si traducatoare - a tradus in limba rusa piesa lui Mihail Sebastian Steaua fara nume, care se afla pe afisele a numeroase teatre din Rusia si din Ucraina.
Romanul sau de debut, Hirurg, a aparut in 2005 si a fost imediat remarcat atat de critici, cat si de cititori, impunand-o drept una dintre cele mai promitatoare voci ale literaturii ruse contemporane, fapt intarit si de nominalizarea acestuia la premiul Nationalnii bestseller.
Consacrarea definitiva a venit odata cu publicarea, in anul 2011, a romanului Femeile lui Lazar, dublu castigator al premiului Bolsaia kniga si un rasunator succes de librarie, ale carui drepturi de traducere au fost vandute in douazeci de limbi. Ultimul sau roman, Bezbojnii, a aparut in 2014.

Nr. de pagini: 400
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Memorialistica - Cele mai vândute cărți

Created in 0.1792 sec