Marian Stas - Educatie si securitate nationala. Vulnerabilitati, amenintari, solutii. Argument pentru schimbarea paradigmei educatiei

Marian Stas - Educatie si securitate nationala. Vulnerabilitati, amenintari, solutii. Argument pentru schimbarea paradigmei educatiei
-10%
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 206
Categoria: Tratat
Preț: 29,70 lei
33,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

La urma, ramane realitatea implacabila, ce nu tine seama de niciun calcul politic meschin, conjunctural: starea Educatiei, acum, inseamna amenintare directa la adresa sigurantei noastre nationale, deoarece absolventii inepti produsi de scoala de azi sunt adultii inepti ai Romaniei de maine.

Asa incat azi, ca si peste zece ani, tot de aici plecam, si pana nu vom rezolva chestiunea nu va fi deloc„pace sub maslini”.

Ca sa putem porni la treaba cum se cuvine, avem mai intai a ancora ireversibil in istoria de acum borna zero a intregului proces: iesirea Romaniei din negarea faptului ca Scoala mai poate functiona vreodata eficient asa cum e acum. Aceasta premisa este, pur si simplu, eronata, falsa. Pana nu ne vom reconcilia ca societate cu acest adevar dur, inconfortabil, incomod vom pedala in gol acumuland frustrari tot mai dificil de gestionat, accelerand involutia sistemului public al Educatiei, in loc sa stopam urgent acest proces ucigator pentru societate si sa-l intoarcem curajos cu fata spre viitor, spre evolutie si crestere sanatoase.

A consacra schimbarea paradigmei Educatiei ca Proiect de Tara este o misiune critica istorica, in contul elitelor de azi ale tarii. Elitele sunt persoane si entitati capabile sa genereze Proiecte de Tara pentru Romania. Proiectele de Tara sunt cele a caror punere in fapt ne legitimeaza sa stam cu fruntea sus si sa dam seama in fata istoriei.

De pilda, la 1 Decembrie 2018.
Marian Stas

Nr. de pagini: 206
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.3039 sec