Marin Preda - Opere fundamentale, volumul IV (Viata ca o prada, Imposibila intoarcere, Convorbiri cu Florin Mugur, Articole. Interviuri)

Marin Preda - Opere fundamentale, volumul IV (Viata ca o prada, Imposibila intoarcere, Convorbiri cu Florin Mugur, Articole. Interviuri)
Anul publicării: 2003
Pagini: 1348
Categoria: Literatura
Preț: 100,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

""Adevarate sunt sentimentele. Fictiuni sunt imprejurarile. Se spune, de obicei, ca exista o nostalgie a paradisului pierdut, care este copilaria. [...] Scriind, totdeauna am admirat ceva, o creatie preexistenta, care mi-a fermecat nu numai copilaria, ci si maturitatea: eroul preferat, Moromete, care a existat in realitate, a fost tatal meu.

Acest sentiment a ramas stabil si profund pentru toata viata, si de aceea cruzimea, cat si josnicia, omorurile si panzurarile intalnite des la Rebreanu si Sadoveanu, existence, de altfel, si in viata taranilor, nu si-au mai gasit loc in universul meu scaldat in lumina admiratiei. In realitate, in amintire, imi zac fapte de violenta fara masura si chipuri intunecoase, infernale, dar pana acum nu le-am gasit un sens. Poate ca nici nu-l au?'' 1968 MARIN PREDA


Nr. de pagini: 1348
Anul aparitiei: 2003

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.2163 sec