Marinela Popa, Literatura romana. Manual preparator pe baza tuturor manualelor alternative ale CICLUI GIMNAZIAL - Editia a II-a, revizuita

Marinela Popa, Literatura romana. Manual preparator pe baza tuturor manualelor alternative ale CICLUI GIMNAZIAL - Editia a II-a, revizuita
-25%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Generalitati
Preț: 15,00 lei
20,00 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Axat pe textele incluse in cele trei manuale alternative in vigoare si conform actualei programe de limba si literatura romana aprobate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, volumul preparator propus de incercatul cuplu de autori – dascalii Marinela Popa si Ion Popa sunt autori si coautori ai unui important numar de lucrari de profil – ofera consultantilor sai o structurare a comentariilor propriu-zise pe baza genurilor si speciilor literare carora le apartin textele analizate, precum si a notiunilor de teorie literara prevazute de programa in vigoare, genurile si speciile fiind introduse prin scurte prezentari.


De o abordare aparte se bucura textele epice si cele dramatice, in privinta carora lucrarea recurge la defalcarea analizei (continut, caracterizarea personajelor si demonstrarea apartenentei textului la specia literara pe care o reprezinta), prin demonstratia apartenentei la o specie literara fiind trecute si operele genului liric.

Reeditare, lucrarea aduce completari unora dintre capitole, incluzand insa si capitole inedite, a caror oportunitate este justificata de intentia de a cuprinde cat mai multe notiuni de teorie literara, absolut necesare, chiar daca acestea nu sunt pretinse de programa examenului de capacitate (Comicul. Forme ale comicului intalnite in diferite opere literare, Argumentarea unei notiuni de teorie literara si Personajul literar. Caracterizarea lui).

CUPRINS

Cateva precizari


- Literatura populara - privire generala
- Literatura culta - privire generala
- Genurile literare (genul liric; genul epic; genul dramatic)
- Opera literara. Opera lirica
- Naratiunea
- Descrierea. Tabloul literar
- Portretul
- Personajul literar. Caracterizarea lui
- Alegoria
- Doina
- Balada
- Basmul
- Imnul
- Pastelul
- Fabula
- Balada culta
- Schita
- Nuvela
- Romanul
- Comedia
- Comicul. Forme ale comicului intalnite in diferite opere literare
- Argumentarea unor notiuni de teorie literara.Autori: Ion Popa, Marinela Popa
Anul aparitiei: 2014
Numar pagini: 272
Format: 16x23

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1312 sec