Marius Andreescu, Drept constitutional. Teoria generala a Statului. Editia 2

Marius Andreescu, Drept constitutional. Teoria generala a Statului. Editia 2
-20%
Preț: 38,32 lei
47,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 284
Categoria: Constitutional

DESCRIERE

Lucrarea are in vedere analiza teoretica si practica in materie constitutionala a problematicii delimitarii intre puterea discretionara si excesul de putere in activitatea institutiilor statului, precum si analiza organizarii puterii statale, nu numai din perspectiva teoriei separatiei si echilibrului puterii in stat, dar si prin aplicarea principiului constitutional al proportionalitatii, stiut fiind faptul ca acest principiu este inscris si in instrumentele juridice de baza ale dreptului Uniunii Europene.

Despre Editia 2

Aceasta editie contine o serie de elemete noi: problematica organizarii puterii statale in Romania este analizata si interpretata nu numai in raport cu principiul clasic al separatiei si echilibrului in stat, dar si prin interpretarea si aplicarea principiilor constitutionale generale privitoare la suprematia Constitutiei si a legii, la suveranitatea nationala si la proportionalitate. Sunt identificate normele constitutionale care implica sau evoca principiul proportionalitatii. Raportul dintre dreptul intern si dreptul Uniunii Europene este analizat prin considerarea celor doua principii fundamentale aplicabile in materie, respectiv suprematia legii fundamentale si principiul prioritatii dreptului Uniunii Europene. Sunt analizate principalele aspecte de jurisprudenta a Curtii de Justitie a Uniunii Europene si a Curtii Constitutionale a Romaniei in acest domeniu. De asemenea, au fost facute completari si revizuiri in raport cu evolutia legislatiei si a doctrinei.


Din cuprins

    organizarea statala a puterii
    puterea discretionara si abuzul de putere in activitatea institutiilor statului
    aplicarea principiului constitutional al proportionalitatii la organizarea statala
    caracterele si atributele statului roman
    partidele politice, sistemul elector
    puterea executiva, puterea judecatoreasca
    justitia constitutionala
    reglementari constitutionale privind integrarea euro-atlantica
    principii constitutionale aplicabile organizarii activitatii economice si financiare

Puncte forte

    toate institutiile juridice ale dreptului constitutional sunt examinate si analizate in contextul jurisprudentei jurisdictiilor constitutionale romane
    abordare interdisciplinara cu referiri la stiintele de ramura
    notiunile explicate sunt usor de asimilat, iar prezentarea temelor este facuta intr-un stil clar si logic
    referinte bibliografice la finalul fiecarui capitol

Despre autor

Dr. Marius Andreescu este judecator la sectia penala a Curtii de Apel Pitesti si cadru universitar doctor la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative, Universitatea din Pitesti.

Dr. Andra Puran este cadru didactic la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative, Universitatea din Pitesti si consilier juridic.

Nr. de pagini: 284
Anul aparitiei: 2017

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.061 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.